Най-добрите лафове на Емо Чолаков за октомври 2017 г.

„Чисто лято си е това. Ходите ли следобед с късите ръкави? Ходите. Какво повече? И утре ще ходите“

Реклама

1 октомври
Честит октомври! Да ни е жив и здрав! Дано не парадира много с „р“-то, че рано-рано текнаха сополите... Основната прогноза, която за голяма част от страната вече е и диагноза, е следната: слънчице, отдавна невиждано и така силно жадувано, жизнерадостно ще ни преобладава днес.

2 октомври
Честито! Сефтосахме нулата – тази сутрин в Казанлък бе нула градуса. Дължи се на изясняването на времето, благодарение на което през деня ще е топло. Бляскавото завръщане на слънцето ще затопли отношенията с ранната есен. Прогнозата е радост без тъга, като в петък ще стигнем до 27 градуса. Мога да ви кажа прогнозата и за събота, ама няма. Засега не изглежда добре и искрено се надявам да размисли.

3 октомври
Октомврийска мечта е това, което се сбъдва навън. Докле са делници, ще наблягаме на златото. Утре дори ще вдигнем каратите с градус-два, а през почивните дни – застудяване и валежи. Такива ми ти красоти!

4 октомври
Идва поредната груба метео дискриминация. През делниците – прекрасно време, но дойдат ли почивни дни – скапва се. Утре златно време, а в петък още по-прекрасно! В събота – дъжд и застудяване с 10 градуса.

5 октомври
Навън времето е толкова хубаво, че чак е дразнещо. А през почивните дни ще завали сняг на височина 700-800 метра. Без майтап! Това е положението – изтанцувах си целия репертоар обредни танци, но прогнозата не мръдна.

9 октомври
През почивните дни си беше чиста зима, а днес, понеделнишки, ще се постопли до около 15 градуса. Има какво още да се желае, ама да не придиряме.

11 октомври
Поредно мразовито утро днес със самотния и скромен 1 градус в Драгоман и Кюстендил... А през деня отиваме на цели 20 градуса. Ако в източните райони паднат валежи, ще почерпите. Шансовете са малко по-лоши от тези на търкащите билетчета.

12 октомври
Утре ще го докарва на истинско лято, така че добавете къс ръкав към няколкото ката дрехи. Като зелки сме и през целия ден отлюспваме. В събота този път по изключение валежи няма да има. Другата седмица, кАжи честно, дето се вика, ще стигаме до 26-27 градуса. Ей такъв октомври ми хвалете и с bTV останете!

13 октомври
Ако не друго, поне на време сме богати. Чисто злато, 24 карата, ни се изсипва с пълни шепи от небесата. Нали ви казах, че в петък, 13-ти, се случват предимно чудесни неща. А сега внимание! За здравето и благополучието на почивните дни слушайте какво ви говори телевизорът!... Хайде, ще почерпите!

16 октомври
Цялата седмица си я бройте много слънчева и много топла с около 25 градуса. Като за средата на октомври – чисто лято си е това. Ходите ли следобед с късите ръкави? Ходите. Какво повече? И утре ще ходите.

18 октомври
Оставаме! И времето остава – почти лятно и невероятно до края на седмицата. Другата седмица си е за другата седмица. Сняг, студ – каквото, такова.

20 октомври
Не гледайте какво лято е навън, а слагайте зимните гуми. Както се разбрахме, ще ни излезе през носа тази приказка, която ни сполетя.

23 октомври
Замириса на ноември и на кисело зеле. Вадете палтата, шаловете и ушанките! Утре максималните градуси ще са 12-15, а в сряда някои места ще паднат и под 10. Време е „Топлофикация“ да се самосезира.

24 октомври
В Казанлък паднаха 59 литра на кв. метър, а в Сандански – 40. Утре оранжев код за областите Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас. Срядата ще е ветровита и много студена. Четвъртък и петък – слънчеви, а през почивните дни пак рязко застудява и завалява. Честито!

26 октомври
Честито на всички именици! Казват, че какъвто е този ден, такава ще е зимата. Без да се уточнява коя... Петъкът също ще е слънчев и топъл – до 20 градуса. Целта е ясна – рязко да застуди и заоблачи в събота. Неделята се очертава по-слънчева. Другата седмица е много вероятно да има сняг и по градове, и села.

27 октомври
Циганското лято тази година се пада в петък. В днешния петък. Ползвайте го, защото един циклон дебне. Търпеливо чака да се стъмни, да замирише на почивна събота и веднага от северозапад се спуска студен фронт. Но първо да обърнем внимание на дъжда, защото стана ясно, че синоптиците сме виновни за състоянието на реките и язовирите.

30 октомври
Защото минахме на зимно часово време ли, що ли, ама си стана чисто зимно време... Заради вятъра утре слънцето вместо да топли, ще хапе. Шал, шапка, ръкавици – въобще не им се назландисвайте, казано на чист български... Разбира се, че предстои затопляне. По-чувствително през май, юни.

31 октомври
На изпроводяк иначе така златният октомври здравата ни зазими. Минус 16 на връх Мусала са си здрав студ дори и за първенеца на Балканите. Яркослънчев студ – това е прощалното парти на октомври, защото от северозапад продължава вероломно да нахлува оригинален полярен въздух. Утре вятърът съвсем ще отслабне, но в утрото минусите ще са повече от днешните.