Най-добрите лафове на Емо Чолаков за септември 2017 г.

„Край! Беше каквото беше. Прибирам морската карта в склада за 8-9 месеца”

Реклама

1 септември
Долу 1 септември, да живее 32 август – такива постове се пръкнаха в социалните мрежи. И на мен ми се искаше тази сутрин след август да последва юни, ама не би. Хайде, да ни е честит септември! Да е жив и здрав и дано ни удължи лятото... Малко стана като във вица, дето жената попитала мъжа си „Дебела ли съм?”, а той „А бе, важното е да сме живи и здрави”. Та така, верно, че за времето се бяхме събрали.

4 септември
Доста хладничко ще ни се стори днес. Особено в Северна България – там сутрешните якета ще си ги ползвате с кеф и през деня... На морето времето е съпричастно с призива „Оставаме!”. С 25-26 градуса то ще е сред най-топлите места в страната... Всички тези, в голямата си част излишни и неразбираеми, приказки спокойно можем да ги сведем до едно изречение: Една прекрасна седмица предстои! Вземи и я усмихни!

5 септември
Честит първи сняг, който днес прехвърчаше на връх Мусала! Не е чудо невиждано за високите върхове по това време... В сряда времето рязко ще стане празнично и почивно. Ветровито, но много слънчево. С всеки ден ще качваме по 2-3 градуса и в края на седмицата ще сме с около 30 градуса.

10 септември
Такава жега ще е в понеделник, че рязко ще ви се доходи на планина. Следобед не се застоявайте на слънце и с риск да ви се разсърди д-р Радева, пийте повечко вода!

11 септември
Направо сте ударили джакпота, ако сте заложили на септемврийското море. Блазе! Във вторник и сряда жегата леко ще поотпусне, ама като цяло седмицата си я бройте предимно слънчева и преобладаващо лятна.

13 септември
Ползвайте го лятото! Максимално и по предназначение се възползвайте тази седмица, че следващото ще е чак след 9 месеца. През почивните дни чакаме 35 градуса. После... си е за после.

18 септември
Жега, а като за три дни преди есента – голяма жега! Но лятото е още ден-два, така че – радвайте му се! Промяната започва в сряда. Ще завали първо в Западна България – надявам се без зулуми. До четвъртък температурите ще паднат с над 10 градуса.

19 септември
Получавам сигнали от Космоса... през спътника. Гледайте какво чудо е! От север и запад облаци, а при нас – мир и любов. Лятото си продължава още половин ден за Северозападна България и още цял ден в Югоизточна. Утре едни ще ни пере градушката, а други ще се препичат на морето. Отива си лятото, идва есента, но пък ние оставаме.

20 септември
Първите пръски есен или последните капчици лято вече се процеждат плахо навън. И най-добре да сложим край на тази агония. По-добре да го приключим и да знаем, че повече няма вместо излишно да удължаваме мъката по изпращането на лятото. Край! Беше каквото беше. Прибирам морската карта в склада за 8-9 месеца.

26 септември
Септември започна да си показва „Р”-то и на връх Мусала вече правят снежни човеци. В Кърджали пък тази нощ паднаха 49 л/кв.м и това е най-дъждовното място в цяла Европа. 

27 септември
Още не съм купил всички учебни пособия на голямата дъщеря, а заплатата вече я няма. Но това е друга тема. Децата тъкмо започнаха училище, а вече ми иде да сложа киселото зеле. Но да взема да ги изговоря тези температурни миниатюри... Подобно на партизаните на 9 септември снегът бързо се спуска към все по-ниски части.

28 септември
Едно ми е коледно. Рекламите вече преминаха от диария на хрема и кашлица. Чакам всеки момент и Jingle bells да зазвучи. На септември не му влиза в длъжностната характеристика да е чак толкова намръщен и студен, ама на. Утре пак ще е мрачно и студено. За щастие, през почивните дни ще имаме повече слънце и градус-два нагоре.