Най-добрите „скрити” екстри на обновения Windows 10

Новостите, които не са видими на пръв поглед

Реклама

Миналата седмица Microsoft представи първия голям ъпдейт на Windows 10. Някои от промените и добавките са очевидни, но има новости, които не са видими на пръв поглед. Технологичният сайт The Verge ни помага да научим за тях.

Търсене на изгубен/откраднат лаптоп
Find my device е приложение за намиране на изгубен или откраднат лаптоп, което е вградено в Windows 10 (в предишните версии на Windows трябваше да се инсталира софтуер на друга компания). Свързано е към вашия Microsoft Account, така че можете да се логнете в интернет от друго устройство, за да видите последната известна локация на изгубения/откраднат компютър. Активира се от тук:
settings > update & security > find my device

Cortana помага за изпращане на съобщения
Ако сте с Windows Phone, можете да отговорите на пропуснато обаждане с текстово съобщение. Казвате на гласовия асистент "text Joe Bloggs" и той автоматично взима номера на съответния човек, за да му изпрати съобщението.

Автоматична смяна на часовата зона
С новия ъпдейт на Windows 10 в settings > time & language ще откриете опцията "set time zone automatically". Така че, когато пътувате и сменяте часовите зони, компютърът сам ще сверява часовника си.

Cast media to device
Функция, която е като Chromecast на Google. Ако ползвате браузъра Microsoft Edge, той има нова опция "cast media to device", която ви позволява да гледате снимки, видео или аудио на други устройства (например телевизор), без да е нужно някакво настройване.

Синхронизиране на паролите и фаворитите в Microsoft Edge
Изненадващо синхронизирането на паролите и фаворитите в браузъра Microsoft Edge не бе осигурено в първата версия на Windows 10. Сега това е възможно. Ако използвате няколко Windows 10 устройства, те вече ще синхронизират настройките на браузъра помежду си.

Нови Skype приложения
Microsoft включи Skype интеграция в последния ъпдейт, но на пръв поглед това не се забелязва. Ако сте инсталирали ъпдейта, значи имате на компютъра Messaging, Phone и Skype Video.

Подобрен snapping на приложенията
Snapping е разделянето на екрана между няколко приложения. Сега можете да плъзнете разделителната линия и едното приложение да се свие в по-тясна лента, а другото автоматично ще заеме останалата част от екрана.

 

 

Тагове: Windows 10 update