Намериха нов начин за събиране на покемони, без да се излиза навън (ВИДЕО)

Находчиви умници създават фалшив GPS сигнал за телефона, с който се играе

Реклама

Pokémon Go манията продължава да предизвиква спорове между своите привърженици и противници. Един от доводите в полза на играта е, че тя поне принуждава хората да се движат навън в търсене на покемони. Друг е въпросът, че това е свързано с инциденти и автомобилни катастрофи. В търсене на бърз прогрес обаче хората започнаха да измислят и различни методи за шмекеруване – с дронове, продажба на акаунти и др.

Във видеото тук ще видите как трима технически грамотни души са успели да хакнат най-специфичната черта на играта – нуждата от разходки навън.

Те използват генератор, създаващ фалшив GPS сигнал за телефона, който е поставен във Фарадеев кафез, за да не може да получава „нормалните” сигнали от ефира.

С помощта на джойстик, създаден от тях софтуер и Google Earth, тримата умници симулират ходене по улиците.

Разбира се, всичко това изисква сложно оборудване и много познания, които повечето хора нямат. Експериментът е по-скоро лабораторно доказателство, че всичко може да се хакне. Той е против правилата на играта и компанията Niantic може да блокира профила ви, ако засече измамата. А това е твърде вероятно, тъй като телефонът стои на едно място и акселерометърът не отчита движение и ускорение. Освен това, ако по невнимание мръднете джойстика повече, ще се „телепортирате” на голямо разстояние и това ще бъде отчетено от играта.