Nexus 9 и Nexus 6 - лагерът на Android отвръща подобаващо на новите iOS-предложения

Таблетът Nexus 9 е направен от HTC, а смартфонът Nexus 6 - от Motorola

Реклама

Точно ден преди анонса на новите таблети iPad Air 2 и iPad Mini 3 Android-лагерът представи новите си конкурентни предложения за висококачествено потребителско изживяване. Google надгражда своята продуктова линия  Nexus с нов смартфон и нов таблет. Отличителните белези на новите устройства са процесори от ново поколение, както и петата, най-нова версия на операционната система Android, позната под кодовото име Lollipop.

Nexus 6 e страхотен 6-инчов смартфон, познат на пазара от началото на годината под търговската марка Motorola Moto X. Новото в случая е Android Lollipop, благодарение на което устройство предоставя уникалните нови функции на операционната система - няколко потребителски профила, изцяло нова структура на менютата и цветовата схема, както и подобрен живот на батерията. 

Nexus 9 е таблет, който ще замести едновременно таблетите Nexus 7 и Nexus 10, предлагани в последните две години. Изработен от HTC, tаблетът разполага с екран от 8.9 инча във формат 4:3, който е достатъчно голям за изпълнение на всяка задача и същевременно удобно може да се държи в една ръка. С тегло от едва 436 г., таблетът е лек и лесно преносим навсякъде.

Графичният процесор Keppler позволява възпроизвеждането на Full HD видео в перфектно качество, както и работа с приложения, обработващи сложна графика.

Nexus 9 ще се предлага с няколко опции – 16 гигабайта, 32 гигабайта и 32 гигабайта с поддръжка на  LTE-свързаност от четвърто поколение.