„Няма да убиваме Chrome OS... поне не до 2020 г.”

Google съобщи, че слуховете за смъртта на Chrome OS са малко преждевременни

Реклама

В края на миналата седмица The Wall Street Journal се позова на свои сигурни източници в Google и съобщи, че компанията планира сливане на операционните системи Chrome OS и Android. По-точно вливане на Chrome OS в значително по-разпространената Android.

От Google реагираха на новината с коментар, че няма непосредствени планове за прекратяване на проекта Chrome OS. Операционната система ще има регулярни обновявания в „следващите пет години”.

А след това, кой знае? Може би Chrome OS ще се настани в музея редом до Google Reader, Google Wave, Google Code и Google Talk.

Новината за сливането събуди недоволство у мнозина, които се опасяват, че изключително сигурната Chrome OS ще стане уязвима като Android.

Chrome OS бе разработена за евтини и леки ноутбуци. Тя разчита на множество браузър-базирани приложения, всяко от които е изолирано от останалите. Ниската цена на ноутбуците Chromebook ги прави изключително подходящи за ученици и студенти. Според Google всеки ден в американските училища се активират 30 000 устройства с Chrome OS.

Все пак от компанията признават, че се върви към интеграция на двете ОС. Миналата година бе представен App Runtime for Chrome (ARC), чрез който лаптопите Chromebook могат да стартират мобилни приложения за Android.

 

Тагове: Chrome OS Android Google