Новото Vertu струва само 4200 долара

До онзи ден най-евтиният модел от линията Aster бе с цена $7400

Реклама

Производителят на луксозни телефони Vertu представи три нови модела, които са изненадващо евтини за стандартите на компанията – цените им започват от 4200 долара. Новите смартфони са част от съществуващата серия Aster и техническите им характеристики не се различават от тези на първите модели, представени преди две години – процесор Qualcomm Snapdragon 801 (Samsung Galaxy S5 е с такъв) и операционна система Android 5.1 Lollipop. Всъщност единствената новост е в дизайна на корпуса, който се предлага в синьо, розово и черно.

Предишните модели от фамилията Aster могат да се похвалят с корпуси, обвити в змийска кожа (7400 долара), в щраусова кожа (7900 долара) и дори кожа от алигатор (10 100 долара). До онзи ден това бяха най-евтините модели на компанията, чийто телефони могат да струват и 30 000 долара.

Възниква въпросът кой ще купува новите апарати, които нито са последна дума на техниката, нито са достатъчно скъпи, за да изпълняват основната си мисия – ярък и безусловен символ на благосъстояние.