ONE DESIGN WEEK 2015: вижте парти програмата

Nomi Ruiz от бандата Hercules & Love Affair пристига за закриването на дизайн фестивала в Пловдив

Реклама

На 19 юни добре познатите на българските меломани експерименталната аудио-визуална формация и творчески колектив Мелформатор, едно от най-популярните имена от родната парти сцена – DJ дуото  Sirius & Methodikal (Reel Feel) и артистът известен с перфектен музикален вкус и внушителна селекция от винили – Konstantin Timoshenko (от синт-поп бандата Help Me Jones), ще дадат силен музикален старт на седмото издание дизайн фестивала ONE DESIGN WEEK 2015, който се провежда в Пловдив между 19 и 28 юни.

 

Грандиозно парти ще бъде в Концертната зала на Държавна Опера Пловдив (Площад „Централен“ 1) Пространството на залата ще бъде специално преобразено за случая от мащабна аудио-визуална инсталация. Начало: 22 ч., вход свободен.

 

Специално за ONE DESIGN WEEK пристига и една от най-ярките звезди на нюйоркската клубна сцена – Nomi Ruiz, която ще свири за първи път у нас в Пловдив на 26 юни (петък). Гостуването на вокалистката на групите Hercules & Love Affair и Jessica 6 е партито на АBSOLUT за закриването на международния фестивал за дизайн и визуална култура. Nomi долита от Щатите за ексклузивен DJ set с вокали на живо в Операта в Пловдив.

 

Nomi Ruiz е певица и текстописец от Ню Йорк, водещо лице на денс, поп и r&b групата Jessica 6. Още преди появата на групата, Nomi дебютира със соло албума „Lost In Lust”за собствения й лейбъл ParkSide Records, който я води до концертни изяви с легенди като Debbie Harry и Holy Ghost. Но най-големият провиб за таланта й идва с включването й в групата Hercules & Love Affair.

 

Nomi изпълнява вокалите в парчетата „You Belong”, „Hercules Theme” и „I’m Telling You” и обикаля целия свят за промоцията на един от най-успешните албуми в денс музиката. След края на турнето, Nomi се вдъхновява да създаде собствената си група – Jessica 6, а малко след това се появява и първият албум „See The Light”. Сингълът от него „White Horse” пък се озовава на върховете на множество чартове.


Nomi често попада в модните страници на списанията заради провокативния си стил и се превъплъщава в муза на десетки фотографи. Марки като Tiffany & Co и Dior се надпреварват да я канят като гост музикант на събитията си.


Партито в Операта в Пловдив ще изненада и с премиера на парчето „Down Low” oт предстоящия нов албум на Jessica 6 – “The Capricorn”. Събитието е с начален час 22.30 ч., а за подгряването преди предизвикателната Nomi ще се погрижи Emil Doesn’t Drive от DiscoComrades. Вход свободен.