Опра Уинфри ще играе управителка на публичен дом

Ролята й е в биографичен филм за комика Ричард Прайър

Реклама

Популярната тв водеща Опра Уинфри ще играе "бабата" на Ричард Прайър в биографичен филм за покойния комик, съобщи Контактмюзик, позовавайки се на в. "Ню Йорк пост".

През годините са правени многобройни опити бурният живот на Прайър да бъде претворен на големия екран, но всички те са завършили с неуспех. Зад проектите стояха имената на режисьори като Бил Кондън и дори Мартин Скорсезе.

В крайна сметка със задачата се нагърби режисьорът Лий Даниълс, който е работил с Опра Уинфри над продукции като "Прешъс" и "Икономът".

В биографичната лента Уинфри ще играе Мари Картър, "бабата" на Ричард Прайър - управителка на публичния дом, в който бъдещият комик е израснал, а майка му е работила като проститутка. Връзката на Прайър с Картър е изключително напрегната и сложна.

Ролята на комика е поверена на актьора Майк Епс. Еди Мърфи ще играе Лирой "Бък Картър" Прайър, бащата на Ричард. В образа на вдовицата на комика, Дженифър Лий, зрителите ще видят Кейт Хъдсън.

Ричард Прайър, познат на зрителите с ролята си във филма "Милионите на Брустър", почина през 2005 г., припомня изданието.