Реклама

Успехът в живота зависи от умението на човек да печели доверието, уважението и любовта на хората, с които се среща в ежедневието си. Не бива да се подценява доброто първо впечатление, защото когато не успее да го спечели човек се оказва в категория "губещ”. Пропуснато е интересно приятелство, любим човек, работно място или желан проект.

Въздействието ви върху другите хора може да се контролира. Съсредоточете се върху външния си вид и обноските. Подборът на дрехи и аксесоари изграждат впечатлението, което искате да създадете. Прическата издава и черти от характера ви, затова нека съответства на имиджа, който искате да излъчвате.

Усмивката ви вдъхва доверие във вашите способности. Потренирайте, но говорете точно и с ясна дикция. Не забравяйте, че увереността е много важна за вашия успех.

Ръкостискането ви трябва да показва спокойствие. То е първата крачка към печеливша сделка или благопразположение на бъдещите колеги. 

Снимка:Thinkstock/Getty Images

За да увеличите самоувереността си гледайте по време на разговор събеседника си в очите. Седете изправени и се дръжте естествено. Постарайте се да запомните имената на хората, с които се запознавате и се обръщайте към тях по име в разговора. Задавайте въпроси. Няма как да не спечелите тяхното благоразположение, когато отдавате пълното си внимание на някого.

Психологично изследване проведено от Harvard Business School показва, че при среща с непознат се формират две първи впечатления. Първото, което човек преценява в новосрещнат, е дали той е сърдечен, а второто не по-маловажно е дали е надежден. Стремете се да отговорите на тези две очаквания за сърдечност и надеждност, които изграждат доверието на другите към вас. На доверието се крепят и доброто приятелство, и отличните колегиални взаимоотношения.

Ако в момент, когато ви представят на някого имате добронамерени мисли, ще направите добро първо впечатление за себе си на любезен и културен човек. Обикновено изражението на лицето говори по-красноречиво, отколкото думите биха могли да изразят точно това.

Снимка:Thinkstock/Getty Images