Съединението прави силата, One Love Tour прави обединението!

Зала „Колодрума“ в Пловдив под обсада часове наред

Реклама

Часове преди началото на концерта от българо-македонското турне One Love в град Пловдив, хиляди фенове окупираха зала „Колодрума“. Концертът под тепетата беше безплатен като подарък за празника на града и Съединението на 6 септември. Както очакваха организаторите, капацитетът на залата едва позволи достъп на всички желаещи да празнуват с Криско, Слаткаристика, Ъпсурт, Гери-Никол, Тони Зен и DJ Гоце.

Обединени от любовта към любимата си музика, българи и македонци се забавляваха заедно в духа на Съединението. Броени дни преди началото на учебната година, най-младите на практика проявиха изконните ценности, които почитаме на историческата дата като показаха, че подобни годишнини са нещо повече от скучни уроци по патриотизъм.

One Love разкри множеството различни лица на обединението. Представители на три поколения - цели семейства – танцуваха и припяваха, всеки на любимото си парче. Професионалната настилка на терена в зала „Колодрума“ се оказа идеалната база за брейк ентусиастите, които се съревноваваха в импровизирани битки на фона на живите изпълнения. Младите майки в публиката също намериха начин да изразят емоцията си чрез изобретателна хореография с детски колички и бебета. Най-големите фенове влизаха в залата предварително подготвени с тениски с ликовете на любимите си изпълнители и ръчно рисувани табелки с послания към тях, които издигаха от терена и трибуните по времена концерта.

В шестата си поредна спирка турнето през граници остана вярно на актуалните тенденции в живото шоу и своя характерен, провокативен стил. Марко-Слаткаристика отново направи силна препратка към поп-културата в синхрон с личния си бунтарски дух. След закачката си с Джъстин Бийбър в Слънчев бряг, този път македонецът влезе в ролята на гръндж-идола на цяло поколение – Крис Кобейн, фронтменът на култовата деветдесетарска банда „Нирвана“. Слаткаристика излезе сцената с емблематичните за Кобейн широка карирана риза и шапка, за да придаде гръндж-привкус на хип-хоп купона, показвайки, че стиловете в музиката също нямат граници. Криско пък отрази ъндърграунд страната на хип-хопа с многозначителен принт на тениската си – Low Life. Кралицата на турнето Гери-Никол балансираше всички тези мъжки страсти с нежно излъчване в пастелно-розови цветове и меки, свободни къдрици.

Звездите на One Love Tour се връщат в Македония за последния си концерт там на 30 септември в Скопие. След всички изненади, които им поднесоха досега, феновете тръпнат как ли техните любимци ще ознаменуват края на емблематичното турне, което превърна лято 2017 в една любов!