Сървърите на Pokemon Go са паднали заради хакерска атака на OurMine

Част от кратките прекъсвания се дължат и на огромния интерес към новата игра

Реклама

През уикенда сървърите на новата игра Pokemon Go, завладяваща с бързи темпове целия свят, бяха недостъпни за няколко часа. Хакерската група OurMine пое отговорност за DDoS (distributed denial of service) атаката и написа в своя сайт „Никой няма да може да играе Pokemon Go, докато създателите на играта не влязат в контакт с нас, за да ги научим как да я защитят!”.

Наскоро OurMine успяха да хакнат профилите в социалните мрежи на технологични лидери като Марк Зукърбърг (Facebook), Сундар Пичай (Google) и Джак Дорси (Twitter).

Пред сайта TechCrunch един от групата е заявил, че OurMine се състои от трима тийнейджъри. Те твърдят, че правят всичко с цел подобряване сигурността на системите, за да не станат жертва на хора с лоши намерения. Разбира се, OurMine не прави това безплатно, а срещу заплащане от 30 до 5000 долара в зависимост от случая.

Друга хакерска група на име Poodle Corp също твърди, че е атакувала сървърите на играта. Със сигурност част от кратките прекъсвания се дължат и на огромния интерес към Pokemon Go. През уикенда към играта бе даден достъп на нови 26 държави.

На този адрес можете да проверявате в кои части на света потребителите нямат достъп до сървърите.