Спечелете двойна покана за „Пролетно тайнство“ и „Следобедът на един фавн“

Двата балета по хореография на Мари Шуинар ще бъдат представени в зала 1 на НДК на 31 май от 20:00 ч.

Реклама

„Пролетно тайнство“ и „Следобедът на един фавн“ на знаменитата канадска хореографка Мари Шуинар откриват десетото издание на Световен театър в София (31 май-16 юни 2016) и са част от програмата на тазгодишното издание на САЛОН НА ИЗКУСТВАТА.

Наричат Мари Шуинар „шаман на съвременния танц“, един от най-смелите и оригинални хореографи в света. Днес тя е сред най-влиятелните и емблематични новатори на международната танцова сцена.

Канадската хореографка създава повече от 50 представления, играни навсякъде по света и превърнали се в знакови за съвременния танц от последните 30 години. Мари Шуинар е носител на множество престижни международни награди, а представленията й са част от репертоара на някои от най-големите балетни сцени в света. Спектаклите й са били част от водещи международни форуми и сцени като Венецианското биенале, „Импулстанц“ - Виена, „Танц през август“ в Берлин, „Театър дьо ла Вил” в Париж и др.

Представления на Мари Шуинар са населени с архаични и анималистични същества, с гротескни и сексуално заредени движения. Това е съвсем валидно и за танцовия спектакъл в две части, представящ собствените й интерпретации на революционните балети „Следобедът на един фавн“ и „Пролетно тайнство“.

Повече информация за представлението ще откриете тук.

Можете да спечелите една двойна покана за спектакъла на 31 май в НДК, ако отговорите правилно на въпроса в анкетата. Печелившият ще бъдат избран чрез томбола.

За да участвате, трябва да сте регистриран потребител на сайта btv.bg. Крайният срок за участие е 29 май, 20:00 часа.

На 30 май 2016 г. ще обявим името на спечелилия. Той ще бъде уведомен и на мейл адреса, който е попълнил при регистрацията в сайта.

Кой е написал музиката за балета „Следобедът на един фавн“?