Спечелете двойна покана за симфочничния концерт „Болеро” в НДК

Събието е на 5 юни от 19:00 ч. в зала 1 на Двореца

Реклама

Симфоничният концерт "Болеро" ще зарадва ценителите на класическата музика с едноименното произведение на Равел. Популярните Фантазия-увертюра „Ромео и Жулиета“ на Чайковски и „Римски пинии“ на Респиги са другите бисери в програмата, която е още по-уникална и заради солистите на блестящия Концерт за две пиана и оркестър от Пуленк. Те са лаурети на два от най-престижните клавирни конкурси в света Станислав Юденич (Златен медал на XI Международен конкурс Ван Клайбърн, САЩ, 2001 г.) и Пламена Мангова (Втора награда на престижния Международен конкурс „Кралица Елизабет” в Брюксел през 2007 г.). Виртуозът Станислав Юденич пристига за първи път у нас, за да участва в закриващото събитие в богатата програма на "САЛОН НА ИЗКУСТВАТА 2016", провеждащ се в Националния дворец на културата (НДК). Грандиозното събитие, продуцирано от НДК, ще се състои на 5 юни 2016 г. от 19:00 ч. в Зала 1 на Двореца.

Юденич и Мангова ще бъдат за първи път заедно на най-голямата концертна сцена в България – Зала 1 в НДК, а редом с тях, ще застанат музикантите от Софийската филхармония с диригент Мартин Пантелеев.

Програмата включва:
Пьотр Илич Чайковски - Фантазия - увертюра „Ромео и Жулиета“
Франсис Пуленк - Концерт за две пиана и оркестър в ре минор
Оторино Респиги - Симфонична поема „Римски пинии“
Морис Равел - „Болеро“

Повече информация за концерта ще откриете тук.

Можете да спечелите една двойна покана за концерта, ако отговорите правилно на въпроса в анкетата. Печелившият ще бъдат избран чрез томбола.

За да участвате, трябва да сте регистриран потребител на сайта btv.bg. Крайният срок за участие е 2 юни, 11:00 часа.

На 2 юни 2016 г. ще обявим името на спечелилия. Той ще бъде уведомен и на мейл адреса, който е попълнил при регистрацията в сайта.

Какъв по народност е композиторът Морис Равел?

Тагове: концерт НДК