Стефан Попов: Очаквайте неща, които има вероятност да не чуете никъде, дори и от мен на живо!

Интервю с талантливия роден диджей, който стартира собствено радио шоу

Реклама

Днес се срещаме с талантливия български диджей Стефан Попов, а поводът е старта на предстоящото му музикално шоу по радио Nova, което се казва CONTACT. Целите сме в слух!

 

Здрасти, как си?


Здрасти, в предстартова треска относно предстоящото ми парти в Yalta и първото предаване в ефира на радио Nova.

 

Как стана диджей и от колко време сe занимаваш с това?


През 2008 г. прослушах хаус заради един американец на име Robbie Rivera. Започнах да се занимавам с това нещо през  2010 г., а дали съм станал DJ… Хората ще кажат, не обичам да си слагам сами разни титли. Ако съм считан за такъв, супер. Аз съм преди всичко любител на музиката… Меломан. [усмихва се]

Какво беше първото ти вдъхновение в електронната музика?


Когато бях малък слушах Chemical Brothers, Prodigy, Music Instructor иииии... се учех да танцувам брейк. Още от малък си падам по този жанр.

Кои са любимите ти диджеи, с които би желал да пускаш заедно?


За мое огромно щастие имах  честта да пускам със Sharam, тъй като съм  голям фен на Deep Dish. В графата любими бих добавил Steve Lawler, Luciano, Chus & Ceballos… Много са. Важното за мен е винаги да се поддържа groove-a. Трябват танци.

Какво е най-силното ти вдъхновение да правиш това, което правиш?


Случвало ми се е да се кача на пулта и да не съм в добро настроение, но в момента в който видя хората, които се забавляват на музиката която им поднасям и самия факт, че ги карам да се усмихват… Това ме прави истински щастлив. Обичам да забавлявам хората.

Какво настроение се опитваш да създадеш със сетовете, които изграждаш?


Опитвам се да ги накарам да се отпуснат и да ми се доверят. Знам кога съм успял, тогава когато, хората се усмихват, танцуват, скачат. Винаги пускам музиката, която аз харесвам. Опитвам се да наложа свое собствено звучене, а това първо, че не е лесна задача, и второ – че отнема време.

Какъв е мечтанията ти музикален проект?


Релийзи в Cadenza, да свиря на серията от партита с името “Vagabundos” хоствани от Luciano, след няколко години радио предаването ми да обикаля радио честоти по целия свят и турнета навсякъде.

Как електронната музика ще изглежда през 2050 година?


Нямам търпение да разбера, че ще се организира парти под вода, в небето (може би самолет, който няма да каца 10 часа). Музиката се развива, не мога да кажа наистина. Надявам се отново  да започне да излиза повече музика със смисъл. Не е важно толкова количеството, а качеството. Самият смисъл на хаус музиката и начина по-който е създадена произлиза от соула и фънка, а всички знаем каква емоция носят те.

 

Би ли ни препоръчал някои нови имена в електронната музика, които да следим?


Uner, Cesar Marveille, Darius Syrossian, Oscar Barila.

Електронен сингъл от тази година, който всеки трябва да чуе?


Eddie Richards – „Soul Is Life” (Mihai Popoviciu Remix). Пуснах го на Cacao преди Mark Knight пред 5000 човека и луна, изгряваща като че ли от морето. Никога няма да забравя този момент.

Музикален подкаст в iTunes, за който да се абонираме?


Не следя никой сериозно.

 

Вълнуваш ли се да имаш радио шоу редом до такива големи имена от програмата на радиото?


Разбира се, че се вълнувам. Не мога да не призная, че много пъти съм потъвал в мислите си и съм си представял как имам собствено радио предаване, и представям на хората музиката която харесвам, без никакви компроси. Това е сбъдната мечта за мен. Все още не съм свикнал с идеята, че моето име ще е редом с такива световни величия.

 

Познаваш ли лично някой от тях?
С някой от тях имах възможноста да свиря в Yalta или на SOLAR и искрено се забавлявах с тях. С другите рано или късно също ще се запозная.                   

Какво да очакваме от теб в шоуто ти CONTACT?


Очаквайте неща, които има вероятност да не чуете никъде, дори и от мен на живо. [смее се] Ще има рубрика само със стари парчета/забравени. Ще има постоянно нова музика.

Кое прави шоуто толкова различно и очаквано?


Хората ще преценят дали предаването ще е различно. Аз ще покажа себе си. Едно от отличителните неща със сигурност ще бъдат това, че ще говря в него и също така ще имам рубрика, както споменах отгоре, която ще се казва „Old but Gold – Класика в жанра“.       

Опиши радио шоуто ти с три думи.


Музиката на Стефан.

Къде може да те слушаме скоро и на живо?


17 октомври/петък – Launch Party на Contact заедно с моя гост и приятел от Гърция Mark_K. Както и на повечето събития в Yalta. Все пак ако сте любопитни, за повече информация може да ме следвате във facebook.com/stefanbpmusic .