Тест на Microsoft показва, че браузърът Edge е 70% по-икономичен за батерията от Chrome (ВИДЕО)

Компанията се опитва да си върне изгубените позиции в сектора

Реклама

Не е тайна, че браузърът на GoogleChrome, е доста лаком за енергия и изтощава батерията на лаптопа доста по-бързо от конкурентните продукти на Microsoft и Apple, съответно Edge и Safari.

В последно време обаче Microsoft е подобрила още повече икономичността на своя браузър и с гордост показва резултатите от сравнителния тест, проведен на Surface Book. Edge е издържал 7 часа и 22 минути, докато Chrome е изтощил батерията за 4 часа и 19 минути. В средата на това класиране попадат Opera с 6:18 ч. и Firefox с 5:09 ч.

По време на теста Microsoft е измерила и енергията, консумирана от Wi-Fi, процесора и графичната карта. Edge се е справил най-добре, защото консумацията е била само 2,1 W. При Chrome тя е била 2,8 W, а при Opera и Firefox съответно 3,1 и 3,2 W.

Тези добри резултати едва ли ще накарат някой, който е свикнал с добрата функционалност на Chrome, да премине към Edge. По-скоро е повод да си инсталира най-новата версия на Edge и да го използва в критични ситуации, когато наблизо няма контакт за зареждане на лаптопа.