Успешният старт на работната седмица

С нови идеи, работа с план, още 10 минути за сутрешни приготовления

Реклама

Въодушевлението след почивните дни и лятна отпуска превърнете в импулс за нововъведения в работата ви. Така няма да се отегчавате и стресирате от еднообразието на рутинните задължения. Вече сте отпочинали, затова се усмихнете. Представите си хубавите неща, които очаквате да се случват. Отделете време за нещо ново.

В началото на работното време направете план с неотложните задачи за седмицата и започнете реализацията на една от тях. Написаните планове намаляват стреса, защото създават усещането, че контролирате живота си. Така може да направите времето свой приятел и няма да се борите с притискащите ви срокове.

Добавете към сутрешния тоалет и закуска още 10 минути, които ще ви позволят да се наслаждавате все още на топлите утрини. Излизането рано за работа е лесно постижимо условие за спокоен старт на деня и седмицата. Спокойно утро - спокоен ден.

Пригответе си нещата - чанта, ключове, документи, портфейл, които трябва да вземете, от вечерта. Изберете и изгладете дрехите предварително, за да не губите излишно време.

Не пропускайте най-креативното време между 9 ч. - 11 ч. Захванете най-важната работа точно тогава. Когато я свършите, ще се почувствате удовлетворени, а останалата част от деня ви ще протече много по-леко.

Не се оплаквайте, дори ако се изправите пред неблагополучия, например с неуспешна сделка. Не губете за нищо ценното си време и енергия. Важно е също да не се затваряте в себе си и да разберете, че търсенето на помощ не е никак срамно, а показва сила и желание за решаване на проблема.

Самообвиненията винаги са личностно саботиране. Затова не си навреждайте сами, а продължете със следващата задача от плана. Когато мислите какво правите, лесно може да се промените към по-спокоен и по-уравновесен начин на работа, и на живот.