Реклама

След успешно интервю за работа пред вас се отваря широк хоризонт за изява. Включването ви в колектив с опит и високи цели ще ви позволи да представите свежите си идеи и енергия за работа. Предварително трябва да сте събрали достатъчно информация за компанията и онова, което я отличава от конкуренцията.

Не отлагайте момента да направите добро първо впечатление. Независимо какво предизвиква стреса ви, трябва да се научите да го елиминирате и да започнете да работите здраво. Ако желаете да се издигнете, трябва да усъвършенствате лоялността си към отдела и компанията.

Бъдете делови в комуникацията с колегите като ползвате факти и цифри, когато представяте резултати от своята работа. Доказвайте на практика, че всичко написано във вашето СV отговаря на истината.

Повече слушайте, по-малко говорете. Внимателно подбирайте думите си. Признанието, че не знаете нещо може да е полезно, защото когато ви обяснят ще го научите, отколкото самомнителната претенция, че знаете всичко.

Не се захващате едновременно с две еднакво трудни задачи, ако не сте напълно уверени в своите възможности, че ще се справите. Дори да не ви включат в големите проекти веднага, не забравяйте, че зад всеки успех стоят упоритост и дълги усилия.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Организирайте работното си място според вашите критерии за стил и удобство с цел да подобрите своята продуктивност. Емблематично качество на добрия професионалист е търсенето на по-ефективни и по-бързи начини на работа. Това е основната движеща сила в постигането и на личен, и на корпоративен напредък. Вярвайте в себе си, за да ви повярват и другите - колегите и мениджърите ви.

Включването ви в профилите в социалните мрежи на ваши колеги, партньори и конкуренти ще ви поддържат информирани за всяка промяна, новост и развитие във вашата професионална сфера.

Задоволството от свършената работа дарява спокойствие и удовлетвореност, но колкото авторитетна и доходоносна да е тя, не може сама по себе си да осмисли живота ви. Съставете списък с целите, които искате да постигнете. Разделете ги в различни категории -  семейна, финансова, кариера, физическа форма и здраве. Професионалната реализация е съществена, но помнете, че тя е само част от житейския ви успех.

Снимка:Thinkstock/Getty Images