Защо Барбара Стрейзънд се обади на шефа на Apple

И какво ще се случи на 30 септември 2016 г.

Реклама

Холивудските звезди имат не само впечатляващи доходи, но и възможност да се обадят на шефа на Apple, когато нещо в iPhone не им допада.

Барбара Стрейзънд например не харесала начина, по който гласовият асистент Siri произнася името й, и се обадила на Тим Кук, изпълнителен директор на Apple, с молба да отстрани проблема.

Това признава 74-годишната певица и актриса в интервю за NPR, като допълва: „Тим Кук обеща, че Siri ще коригира произношението си в следващия ъпдейт, който излиза на 30 септември”.

Не става ясно за какъв ъпдейт говори Стрейзънд, но ако Тим Кук е имал предвид финалната версия на iOS 10, то това определено е новина.

Обикновено Apple представя новата версия на мобилната си ОС в момента, в който на пазара излиза най-новият iPhone. Тази година в средата на септември се очаква да се появи iPhone 7, така че забавянето на ОС с две седмици би било необичайно.

И докато технологичните медии се шегуват, че Барбара Стрейзънд е новият източник на тайни от Apple, ще припомним, че Siri може да поправя произношението си още от iOS 7. Ако не сте доволни от някоя дума, кажете "that’s not how you pronounce that" (това не се произнася така) и ще влезете в менюто за индивидуални корекции на фонеми и срички. За повечето жители на планетата това е по-лесният начин, отколкото да се свържат с Тим Кук.