Животът е по-хубав с инверторна климатична система

Лятото най-после е тук, а с повишаването на температурите нараства и необходимостта за функционално и ефективно решение за домашен комфорт в горещите дни и нощи.

Реклама

Ето защо, днес потребителите търсят по-удобни технологии, които в същото време са по-здравословни, работят срещу замърсяването на въздуха, щадят околната среда, но и пестят електроенергия и пари. Иновативните инверторни климатици на глобалния лидер LG отговарят точно на тези потребителски очаквания, предлагайки домашен уют и комфортна среда. За да си обясним цялата тази многоцветна палитра от качества на инверторните климатици на компанията, трябва преди всичко да си отговорим на въпроса какво всъщност е инверторен климатик и защо използването му в домовете се превърна в масова тенденция.

Климатиците от инверторен тип се характеризират с това, че благодарение на инверторната си технология преобразуват променливия ток в постоянен и по този начин осъществяват плавна промяна на режимите на работа на компресора, като това съответно прави по-плавно охлаждането и отоплението. Именно тази уникална особеност прави инверторните климатици много по-мощни и същевременно много по-икономични в сравнение с обикновените климатици.

#Енергийна ефективност
Защо инверторните климатици на LG консумират по-малко електроенергия? Те имат подобрен компресор и нагревателен капацитет, което позволява при достигане на желаната температура, зададена от потребителя, компресорът да превключва в режим на работа с по-ниска мощност, поддържайки температурата в оптимални граници. С енергийна ефективност А++ при охлаждане и А++ при отопление, вече е възможно да се наслаждаваме на уютна среда, докато спестяваме енергия. Освен това, панелът за отчитане на електроенергията, вграден в климатиците на LG, ви позволява по всяко време да наблюдавате нивата на енергоконсумация.

#Дълъг живот на компресора
Инверторните климатици не губят по никакъв начин своята ефективност с течение на времето. Икономията на електроенергия, чиято специфика ви описахме по-горе, удължава живота на компресора, тъй като елиминира честото включване и изключване. Климатикът просто намалява мощността си и поддържа желаната температура. Поради непрестанната му работа, той замръзва много по-рядко, износва се в пъти по-бавно и работи много по-тихо в сравнение с конвенционалния климатик. Това му качество гарантира ефективна работа дори след десет години. Дори и тогава инверторът ще работи по същия ефективен начин, както в самото начало.

#Бързо охлаждане и отопление
Без значение колко горещо е навън, климатиците на LG разпределят охладения въздух до всеки ъгъл на помещението, поддържайки дори в големи пространства прохлада и комфорт. Докато на повечето обикновени климатици е необходимо дълго време да охладят, инверторните системи на LG се справят с задачата два пъти по-бързо, благодарение на оптимизирания си високоскоростен въздушен поток и иновативното си 4-посочното завъртане на въздуха към всички точки на стаята. Дори и в режим на отопление, жилищните инверторни климатици на LG консумират по-малко енергия, покривайки по-широко пространство за по-кратко време.

#Перфектна грижа за здравето
Различните системи за филтриране на въздуха унищожават миризми, вируси, бактерии и плесени, които се съдържат в него. Мощният плазмен йонизатор на LG защитава дома от миризми и вредни вещества, пречиствайки с повече от 3 милиона йони за стерилизиране не само на преминаващия през климатика въздух, но и околните повърхности, правейки средата вкъщи по-чиста и безопасна. А филтърът за микрочастици използва силен електростатичен заряд, за да привлече и улови микроскопични полени и фин прах, за които е известно, че са причинители на заболявания на дихателните пътища. Благодарение на тези иновативни филтри, инверторните климатици на LG пречистват въздушния поток от праха и осигуряват почти 100-процентов чист и свеж въздух за цялото семейство вкъщи, както и една по-здравословна работна среда в офиса.

#Посочените характеристики се различават за отделните модели климатични системи
Контролирайте температурата в дома си с климатична техника от LG, сега на специални промоционални условия. С удоволствие ще Ви помогнем да откриете своята най-подходяща комбинация от удобство, дизайн и иновативна технология от LG, които ще направят живота ви по-хубав. За целта посетете специалният микросайт на LG, където освен информация относно актуалните модели, бихте могли и с помощта на интерактивен конфигуратор да изберете идеалния за вас и вашите индивидуални нужди климатик.