Как трол превзе Twitter-a на президента на Руанда

Вижте една интересна история за това как онлайн троловете не се спирта пред нищо

Реклама

Троловете са навсякъде в социалните мрежи и форумите. Тяхната мисия е да провокират, да скандализират, да създават хаос и след това да изчезват безследно из нета. Никой не е застрахован и когато един трол си набележи тема, тя е трудно да му бъде отнета. Троловете не признават правила и затова са тролове.

От тях си патят не само обикновени потребители, но и държавни глави. Президентът на Руанда е известен като африканския “дигитален президент”, защото е доста активен в социалните мрежи. Друг доста активен в социалните мрежи е потребителят @RichardGoldston, който не спира да тероризира Twitter с откровено заяждане във всички посоки.

Той нарече президента на Южна Африка Джейкъб Зума “черен слабоумник”, а Африканския съюз и ООН не бяха пощадени. “Дори не говорете за Африканския съюз, той е беззъбо куче, а  ООН е използван от големите нации за техните собствени цели” е писал Голдстън.

Той неведнъж е туитвал и в подкрепа на бунтовниците от M23 в съседно Конго.

 

Миналата седмица местен журналист се свързва с него, за да разбере тролския гняв и двамата разменят контакти. По-късно журналистът получава съобщение по Twitter: “Давай, геройче, не съм получил имейл още, нито чувам телефона ми да звъни ”. По-смешното е, че съобщението идва от...акаунта на президента на Руанда.

Това е последното, което е очаквал журналистът, но, така или иначе, наглостта на троловете няма край. Те затова са тролове. Профилът на Голдстън е бил изтрит, но тролът зад него все още дебне в интернет, за да продължи да всява хаос под друго име.