Paramount пуснаха религиозно пояснение към “Ной”

Вижте какво се е наложило да правят от кино-гиганта, за да не отблъснат част от публиката

Реклама

От кино компанията Paramount са добавили “обяснителна бележка” към новия си хит по билейска тематика “Ной”, заради набожните зрители.

Филмът ще е по кината в края на месеца, но още с обявяването му имаше съмнения, че религиозните групи ще бъдат разгневени от тълкуването на режисьор Дарън Аронофски по библейската тематика.

Решението  е последвало след жалба от Националните религиозни телевизионни оператори, които са настояли създателите на “Ной” да обяснят, че сюжетът само ползва историята на библейския герой, но не се придържа към нея.

В пояснението към продукцията пише: ”Филмът е вдъхновен от историята на Ной. Въпреки, че е постигнат творчески подход по темата, филмът е верен на основните ценности на историята, която е основополагаща за вярата на милиони хора по света. Библейската история на Ной може да бъде намерена в книгата Сътворение ”

От Paramount са се съгласили да добавят пояснението към всички маркетингови материали, включително на трейлъра, официалния уебсайт, както и  100% от печатните и радио рекламите.