Интернет през смартфона - революция за демографския профил на потребителите

Броят на хората, които изпозлват интернет през устройства, различни от компютър, се увеличава

Реклама

Една от най-упоритите и неверни концепции е, че няма проблем мобилните устройства да предлагат само ограничена форма на съдържанието, което да замести десктопа на компютъра. Хората, които взимат тези решения казват, че използващите през мобилно устройство интернет потребители имат нужда опростен и бърз достъп. За пълноценен достъп до информация е създаден десктопът на компютъра, който винаги е за предпочитане,. заради по-големия си екран.

Това обаче е заблуждаващо и невярно. Потребителите, които ползват само или предимно мобилни устройства за достъп до интернет, имат право да получават същата информация като всички останали. И не само това: възходът на смартфоните означава, че все повече хора влизат онлайн от мобилните си устройства.

Според проучване на Pew Internet от 2012 година, 55 % от американците казват, че ползват само мобилно устройство за достъп до интернет. 50 % от тийнейджърите, притежаващи на смартфони, казват, че влизат в интернет основно през мобилните си телефони. 45 % от хората на възраст между 18 и 29 години са казали, че влизат в интернет главно от телефоните си.

Броят на хората, които притежават смартфон или таблет, вместо компютър, постоянно нараства. Доказателство за тази тенденция са и стагниращите продажби на лаптопи и декстоп машини през последните 10 години.

В същото време 51% от чернокожите американци и 42% от латиноамериканците влизат в интернет предимно от мобилните си устройства. Това е повече от половината от белите американци, които са отговорили по този начин.

Домакинствата с годишен приход под 30 хил. долара и хората с по-ниско образование също по-често влизат в интернет през мобилните си устройства.

За тази тенденция потвърждават Amazon, Wikipedia и Facebook, които отчитат 20 % увеличение на трафика от мобилни устройства. 46% от купувачите използват телефоните си, за да проверят цените преди покупка и тази група постоянно се увеличава, така че търговците трябва да се ориентират в тази посока.

С оглед на всичко това е глупаво хората, които ползват интернет само или предимно през мобилните си устройства да бъдат изключени от съдържанието на “истинските”сайтове. Това е знак за търговците, че трябва да променят подхода, защото “мобилните” потребители постоянно се увлечават.