Истината за смъртта на Стив Ъруин

Вижте подробности около смъртта на известния водещ, разказани от оператора му Джъстин Лайънс

Реклама

Дълги години Стив Ъруин добиваше популярност като един от най-откачените водещи на документални филми за дивата природа. Смелостта, с която се навираше в лапите на зверовете (той обожаваше крокодили) му донесе голяма слава, успешна кариера и на практика отвори вратата за един нов телевизионен жанр в процеса на преминаването на научно-популярната телевизия към реалити формата.

Както се казва, такива хора не умират в леглата си и случаят на Ъруин беше точно такъв. През 2006г. той е бил в Куинсленд, Австралия, за да снима поредния си филм. Двамата с оператора Джъстин Лайънс са били навлезли във водата до гърдите и са искали да заснемат последната сцена - как един огромен скат се отдалечава бавно от Ъруин.

 

Досега се считаше, че дългият 2.4 метра скат е бил подразнен от Ъруин и затова го е нападнал, но Лайънс разказа друго в шоуто Studio 10. Операторът твърди, че са се натъкнали случайно на ската във водата. За секунди животното е пронизало Ъруин “стотици пъти” в гърдите с острия си шип. Според Лайънс, най-вероятно скатът се е уплашил, че сянката на Ъруин във водата е тигрова акула.

 Първоначално Лайънс, който е снимал, дори не е разбрал какво се е случило, но после видял Ъруин в кървавата вода. Известният водещ е знаел, че е загазил сериозно и е казал, че единият му дроб е пострадал при атаката. Той е имал и рана в сърцето, но въобще не го е осъзнал, заради шока. Лайънс допълни, че Ъруин не е имал никакъв шанс да оцелее, дори наблизо да е имало медицински екип.

 Видеото със смъртоносната атака никога не е било излъчвано,  а Лайънс твърди, че не знае къде е записа.