Когато за спасението няма справедливост

Вижте една интересна случка от Колорадо, САЩ

Реклама

Съдбата си играе със съдбата на съдба, както се пееше в една песен. Може да ти се случи да станеш някоя сутрин, да излезеш, да си вземеш вестника и пощата от верандата, да си поиграеш с кучето, да си сипеш закуската, да отпиеш първата си глътка кафе за деня и...да го изплюеш върху плика с призовката. Защото е заведено дело срещу теб от...човек, който си спасил от смърт миналата година.

На 12 септември Рой Ортиз от Колорадо е шофирал към работа, но поради големите наводнения, пътят е бил много лош и автомобилът му се преобърнал в близката река. Цялото купе е било пълно с вода, а Рой едва е успявал да диша в ъгъла на задната част на колата. Но той очевидно е бил от хората, които имат щастливо второ раздаване, защото го намират. Изтеглят колата му от реката и го спасяват.

Днес адвокатът му твърди, че властите в окръг Болдър е трябвало да затворят пътя, по който се е движил Ортиз, зарадите лошите атмосферни условия. Той допълни, че спасителите на клетника също са виновни, защото изобщо не са разбрали, че той е бил в колата.

Тя е имала такъв вид и е била толкова под вода, че никой не е предполагал, че вътре може да има жив човек. Тук е моментът НЯКОЙ да каже - “за такова нещо могат да се съдят само в Америка!” И ще е прав - в други части на планетата и по-конкретно на Европа, най-вероятно спасителите щяха да съдят шофьора, че се е преобърнал в реката.

 С късмета, който е имал, Ортиз спокойно можеше да спечели повече пари от лотарията, ако беше играл . Той е пропуснал да участва, но пък направи перфектен финт за голддигъри - едва не се удавяш в колата си в река и след това съдиш тези, които са те извадили в последния момент.