Защо американците мразят работата си

Вижте резултатите от едно интересно изследване

Реклама

Защо толкова много американци мразят работата си и какво означава това за тяхната икономика? Според изследване на сайта за търсене на работа CareerBuilder, един на всеки петима американски служители (21%) твърди, че планира да потърси нова работа през тази годинаи и причините за това не са съвсем свързани с незадоволеност от настоящото работно място.

 

Според CareerBuilder, 59% от американците са доволни от работата си, въпреки че за миналата година доволните са били 66%. Най-големите проблеми на служителите отвъд Океана са заплатите и чувството, че не са достатъчно оценени на работното си място.

 

Ето кои са основните причини, поради които американците мразят работата си:

  • 58% искат да напуснат, защото работата не им харесва

  • 45% от служителите твърдят, че нямат шанс да се издигнат

  • 39% искат да напуснат, защото работата обсебва целия им живот

  • 39% от служителите твърдят, че са силно стресирани на работното си място

  • 37% от служителите искат да си тръгнат, защото не могат да понасят шефа си

  • 36% от работниците искат да напуснат, защото не са били повишени.

  • 28% от служителите искат да напуснат, защото не получават повишение на заплатите си.

 

Според специалисти, това желание за промяна на работата не е толкова лошо, защото ще освежи пазара и ще отвори работни места за хората, които в момента не са заети. Движението на кадри от една компания в друга (ако се осъществи на практика) пък говори за отваряне на работния пазар като цяло.

На американците поне им харесват колегите. Сред причините за удовлетворение на работното място, 54% от запитаните са отговорили, че харесват хората, с които работят.