Да помогнем на 12-годишния Теодор!

Момчето се бори с тежка хронична белодробна недостатъчност

Реклама

Теодор е само на 12 години, но вече e с тежка хронична белодробна недостатъчност. Докторите са се отказали да се борят за живота на детето и са заявили на майка му да подпише документи, с които да се съгласи то да бъде интубирано.

След отказа й, тя настоява в лечението да се включи скъпоструващ и широкоспектърен антибиотик - Meronem. В следствие на това състоянието на детето се подобрява. Теди се стабилизира, започва да диша самостоятелно, като дори успява през деня за няколко часа да не ползва кислороден апарат.

В края на януари се очаква медицинска комисия да се произнесе как ще се действа занапред по състоянието на момчето. До сега в България никой болен от муковисцидоза не е насочван за белодробна трансплантация. Близките на Теди се надяват той да е първият такъв случай.

Докато се чака решението на медиците, са необходими средства за стабилизиране на състоянието на детето. Той е на 12 години,  а тежи едва 24 кг.

По света децата в това състояние се поставят на хранене чрез сонда, но в България този метод не се прилага. Такъв е и случаят на Теди. За да може и малкото останало от белите му дробве да функционира, е нужно ежедневно постъпване на лесноусвоими белтъчини, които в неговото състояние не могат да се набавят от обикновена храна.

Теодор има нужда от висококалорични хранителни добавки - Фрезубин и Скандишейк.
Един Фрезубин струва 3-5 лв, като за да се подобри състоянието на Теди, са нужни поне по три на ден. Момчето няма и инхалатор.

Сметката за набиране на средства за лечението на Теди е:

SG Експресбанk, клон Провадия
IBAN BG48TTBB94001506032677

Фейсбук страница >>>