Да помогнем на 2-годишната Бети!

Чаровницата се бори с остра В-лимфобластна левкемия

Реклама

Бети е красиво 2-годишно момиченце от Кюстендил, за което всеки би пожелал да живее дълъг и щастлив живот и за което всеки би се надявал някога светът да е в краката й, озаряван от чаровната й усмивка.

На 28 декември 2013г. Бети е диагностицирана с остра В-лимфобластна левкемия. Чаровницата веднага е приета за лечение в “Многопрофилна болница за активно лечение Царица Йоанна – ИСУЛ” и е подложена на незабавна интензивна химиотерапия в продължение на 31 дни.

Бети се повлиява от лечението, но за кратко. Появяват се усложнения – инвазивна микотична инфекция, която налага преоценка на лечението и включване на медикамента Амфотерицин Б, който не е регистриран в България. Набавянето на лекарството се оказва предизвикателство за близките на Бети, а липсата му може да компрометира лечението.

По преценка на лекарите случаят е високорисков и налага търсене на алтернативни терапевтични подходи и насочване на пациента към друг специализиран център в Европа. Близките на Бети откриват клиника в Братислава, Словакия, където може да бъде проведено лечение с лекарството, което ще даде нови надежди за малката.

ПОСЛЕДНА ИНФОРМАЦИЯ (13 ЮНИ 2014): За съжаление, в Братислава не успяват да овладеят гъбичната инфекция на Бети, затова родителите правят запитвания в клиники в САЩ, в които имат опит с подобен вид упорити инфекции.

Memorial Sloan-Kettering Cancer Center може да предложи лечение, но то ще е на стойност между 500 000 и 1 млн. долара. В момента се изготвя оферта.

На 04.06 родителите на Бети подават ново заявление за финансиране от Център „Фонд за лечение на деца”. Отговор по заявлението все още няма, но предвид огромната сума, която може да не е по силите и на фонда, както и поради спешността, родителите стартират кампания.

Вече е активна DMS кампания за Бети и можете да дарите със sms с текст DMS Beti на телефон 17 777! Повече информация>>>

Ако искате и можете да помогнете на Бети, можете да дарите пари на следната банкова сметка:

ОБЩИНСКА БАНКА АД
BG16SOMB91301056393701
BIC SOMBBGSF
Титуляр: Елизабета Калоянова Димитрова

Pay Pal акаунт: [email protected]

Титуляр на акаунта е бабата на Бети: Славка Радева

Повече информация и новини за състоянието на Бети можете да намерите във Facebook страницата, създадена в подкрепа на момиченцето.