Да помогнем на 30-годишния Цанко!

Младият мъж се нуждае от средства за спешна операция

Реклама

30-годишният Цанко Недев се нуждае от помощ. През 1997 г. младият мъж претърпява травма на гръбначния стълб и остава парализиран от кръста надолу.

През 2003 г. му се прави спешна животоспасяваща ампутация на десния крак. До 2011-а всичко е наред, но през ноември го приемат по спешност за операция на мястото на ампутирания крак, след която го изписват за домашно лечение с отворена 12-сантиметрова рана. След по-малко от година постъпва отново в същата болница и още вечерта е опериран. Изписан е на седмия ден, поради изтичане срока на клиничната пътека, и този път отново е на домашно лечение, но с 4 рани.

С помощта на дарители, на 19 декември миналата година Цанко е приет по спешност в специализирана клиника в Германия.Там правят всичко възможно да го стабилизират и след 3-месечно лечение го изписват, но мъките му не спират дотук - след по-малко от година състоянието на Цанко отново се влошава, поради запушени кръвоносни съдове, липса на кислород в кръвта, което е довело до намаляване дейността на мозъка и внезапното влошаване на организма.

На  22 септември тази година Цанко е приет отново по спешност в Медицински Център Анадолу, който се намира в Истанбул. От датата на постъпване до този момент сметката за лечението му е 40 000 евро. Цанко се нуждае от животоспасяваща операция, която включва ампутация и на левия крак. Сумата за операцията възлиза на 28 000 евро. Операцията не може и няма да бъде направена, докато не се събере и не бъде преведена цялата сума, която е непосилна за Цанко и близките му.

Всеки, който иска и има възможност да помогне на Цанко, може да го направи на следната дарителска сметка:

Централна Кооперативна Банка

BIC CECBBGSF
IBAN: BG62 CECB 9790 1082 6926 00