Да помогнем на Боряна!

Тя страда по рождение от рядката болест Муковисцидоза

Реклама

Да помогнем на Боряна, която страда по рождение от рядката болест Муковисцидоза. При това заболяване се получават чести възпаления на дихателните пътища, дробовете се пълнят с течност, а кислородът недостига. Хората, болни от Муковисцидоза, рядко достигат 30-годишна възраст.

Боряна вече е на 29 г. През 2005 г. завършва "Професионална гимназия по облекло" -  Пазарджик. През 2007-а - Моден дизайн в колежи "Делта" в Пловдив. Рисува прекрасно, аранжира цветя и въпреки състоянието си сама шие моделите си.

През януари е изписана с неовладяна белодробна инфекция и високи кръвни показатели. Лекува се у дома си с антибиотик и временно се стабилизира. Месец по-късно, при посещение при пулмолог, се оказва, че има хрипова находка в горната част на белите дробове. Когато се прибира вкъщи, рязко се влошава - диша едвам, има много висока температура и дори не може да ходи. Оттогава ту влиза в клиника, ту излиза.

На 31 март е приета отново по спешност с остри болки в белите дробове, задух, отпадналост и повишена температура. Причината за това рязко влошаване от началото на годината е, че здравната каса отказва да подпомага лечението й, а поддържащите й лекарства струват средно по 3 500 лв. на месец.

Шансът й е в специален апарат, който трябва да се закупи еднократно от Турция и след това са нужни само медикаменти, които да приема чрез него. Първоначалната сума за закупуването му е 10 000 лв.

Ако искате да помогнете - банкова сметка:
Банка ДСК
Боряна Лазова
BIC: STSABGSF
IBAN: BG19STSA93000015712584

Или посетете сайта на момичето >>>

На 15 април, понеделник, от 18 ч. в спортна зала „Васил Левски” - Пазарджик ще се проведе благотворителен концерт-спектакъл в помощ на Боряна Лазова.