Да помогнем на Георги!

През последните 13 страда от хронична бъбречна недостатъчност, която вече е в терминален стадий

Реклама

Георги Ангелов Янев е на 25 години. През последните 13 страда от хронична бъбречна недостатъчност, която вече е в терминален стадий. Заради заболяването му той е с пълна загуба на бъбречната функция.

„Вече 11 години търпя животоподдържащо лечение, наречено хемодиализа три пъти седмично в Стара Загора. Това е процедура, натоварваща сърцето и другите органи, а аз твърде дълго се поддържам чрез нея. Поради това бавно, но сигурно се уврежда и умира целият ми организъм”, пише в писмо до bTV младият мъж.

Отговорът за него е бъбречна трансплантация. Георги е одобрен от Комисията за бъбречна трансплантация към Медицинска академия -София, но донор досега така и не се е намерил.

Затова пациентът се надява на трансплантация в чужбина, чиято цена обаче е непосилна за семейството му. „Поради заболяването си, аз съм инвалид и не съм в състояние да работя. Майка ми е безработна, имам и по-малка сестра. Баща ми има над 20 години трудов стаж”, пише Георги.

Чрез лични средства и дарения досега той е събрал 20 000 евро, но му трябват още толкова, за да бъде опериран и спасен в чужбина.

„Със сълзи на очи ви моля да ми подарите шанс, да помогнете и на мен! Искам да живея!”, завършва писмото си младият мъж.

Ако можете и искате да откликнете на апела му, можете да помогнете финансово на следните сметки:

Райфайзен банк, клон Раднево
Сметка в лева: BG24RZBB91551025989107
Сметка в евро: BG71RZBB91551425989101
Сметка в долари: BG63RZBB91551125989100
BIC на банката: RZBBBGSF
Георги Ангелов Янев