.

Да помогнем на Иво Христов, който преживя 4 операции и издаде 4 книги

Преди 3 години българските лекари му дават 2 седмици живот, заради туморите, които се образуват в главния и гръбначния му мозък

15-годишният Иво Христов страда от невро-фиброматоза тип 2. Ивчо, както го нарича майка, му е само на 15. Бори се за правото да живее от 2014-а година. Преди 3 години българските лекари му дават 2 седмици живот, заради туморите, които се образуват в главния и гръбначния му мозък. И до момента той продължава да изумява докторите със светлината, която излъчват очите му. За да се спаси от мрачните мисли между операционната маса и възстановяването от химиотерапии, Иво пише книги. Преживява 4 операции и издава 4 книги. Премиерата на последната - "Календарът на живота" беше на 14.06.2017 г. За нея самият Иво казва следното - "Това е роман за болката, за приятелството, за алчността, за това как парите не могат да помогнат на тежко болен човек, който е на път да умре, за това как трябва да се радваме на малките неща."

Майката на Ивчо - Милена Димитрова, е неотлъчно до детето си и преживява всяка победа над смъртта заедно с него. "В момента Иво има същия тумор и в лявото ухо. Всеки месец, за да си позволим да лекуваме детето си, ни е нужна сумата от 3400 лева, която е огромна." След последната операция Иво губи слуха на едното си ухо. 

За да събере част от средствата за лечението на сина си Милена изработва сувенири. Предстои й да събере още близо 10 000 лева, освен за лекарства и за преглед през следващия месец.

Иво пък признава, че е готов да издаде още една книга през следващата година, а болестта го провокира да използва всеки миг от дарения му живот, за да твори.
"Вдъхновението е доста голямо, но може би ме вдъхновява самата мисъл, че съм жив въпреки всичко, което ми се случи. И всеки ден аз ставам с мисълта, че трябва да пиша."

През 2016 г с парите от инициативата "Футбол с кауза" семейството успява да покрие две дози от лекарството на детето в най-трудните месеци. Майката на Иво призовава хората отново да отидат на тези спортни празници, отново да помогнат, защото всяко дете има правото на живот, право да е здраво и да има детство.

Иво Христов: "Искам да благодаря на всички, които са ме подкрепили, тъй като знам, че без помощта на хората, нямаше да съм жив. И зная, че има много болни деца в България и искам да им кажа, че си струва да се борят въпреки всичките трудности, защото има и хубави дни и аз мисля, че от тук нататък ми предстоят само такива хубави дни. Затова винаги си струва човек да се бори!"

Добре дошли на новия сайт btv.bg!

bTV.bg е с нов дизайн, който функционира като портал към видео съдържанието на bTV Media Group. На bTV.bg можете да гледате лесно и удобно програмата на bTV на живо, както и любимите си предавания и сериали веднага след ефир – на btvplus.bg, актуалните новини - на btvnovinite.bg, и най-новото от света на забавлението – на ladyzone.bg, bistro.bg и auto.btv.bg.

През мобилен телефон бързо и лесно можете да прочетете последните новини, да видите най-новите трейлъри или просто да гледате телевизия, когато и където пожелаете.

Благодарим Ви, че сте лоялен потребител на btv.bg. За идеи и коментари пишете на feedback@btv.bg.

Към сайта