Да помогнем на Венелин!

Той спешно се нуждае от лечение в чужбина

Реклама

Да помогнем на Венелин Веселинов Иванов – той е само на 21 години и страда от Сарком на Юинг (тумор на костите).

Всичко започва миналото лято, когато Вени усеща болки в коляното. Лекарите му назначават нагревки и рехабилитация, като смятат, че става дума за травма или преумора. В началото на тази година болките се засилват, кракът се подува и след биопсия и по-щателни изследвания се установява, че става въпрос за тумор на костите, известен като Сарком на Юинг.

В началото на април 2013 г. Вени замина в турската клиника Анадолу Медикъл Център в Истанбул по препоръка на българските лекари. Направени са му пълни изследвания и му беше назначена химиотерапия за начало на лечението. След 4 процедури следват контролни прегледи и още 10 процедури химиотерапия. След това лекарите ще могат да преценят дали да продължат с лъчетерапия или с операция за отстраняване на нетипичните клетки.

Процедурите са 14 и трябва да се правят на 21 дена в продължение на година. Стойността на една процедура е 3500 евро. Към момента Венелин трябва да събере 50 000 евро.

До момента  със собствени средства е заплатил изследванията в турската клиника, но за лечението няма необходимите средства. В момента е на химиотерапия в болница Токуда, защото няма време, а туморът расте и има разсейки по костите му. Лекарите го насочват към специализирана клиника във Франция, но за там ще има повече информация едва след първите курсове на химиотерапия.

На база изследванията от България и Турция българските лекари от  ИСУЛ  му поставят смъртна диагноза  и 1% живот и съответно – отказват да го лекуват, твърдят приятелите на момчето.

Открита е дарителска сметка:
IBAN BG 35BPBI 7940 4072 530 101 – в лева
BIC: BPBIBGSF  
Пощенска банка

Повече за състоянието му следете във Фейсбук страницата >>>