Спешно: Да помогнем на Светльо!

Младият мъж се нуждае от 14 000 лева за животоспасяващо лечение в Турция

Реклама

През последните близо 7 години Светлан Симеонов, съпругата му Маги и дъщеричката им - Кристина, са заедно в битката за пълноценен живот. За здравето на Светльо.

През 2008 г., след боледуване от грип, Светльо получава увреждане на бъбреците. Дни след това е включен на хемодиализа. Посещава болницата 3 пъти седмично по 4 часа. И така три години, в които през нощта е на диализа, а през деня - на работа.Дори в най-трудните периоди не спира да работи, защото за семейството му няма друг начин. И той влиза с поредния номер в списъка на чакащите забъбрек и за своето здраве. Трансплантиран е през 2011 година. След трансплантацията Светльо започва работа в шестия месец след операцията. За да не отхвърли организмът транспланта, и той, както всички трансплантирани, приема медикаменти за подтискане на имунната система. Това води до повишен риск от туморни образования, срещу които организмът не може да се защити по естествен път.

В началото на април 2014г. започва да се оплаква от главоболие в едната страна на главата. Усеща обща отпадналост, която се усилва с всеки изминал ден. Така в една сутрин получава припадък, след което е приет в болница, но бързо го изписват. Следват още припадъци, още посещения в болници, в различни отделения, в които му правят различни изследвания и така, докато Светльо не се подува в областта на шията и поредните изследвания откриват тумор - карцином на епифаринкса. По преценка на онкологична комисия, той не подлежи на операция поради вече големия размер на тумора и засегнатите области. Като единствено възможно посочват лъчелечение и химиотерапия, които допълнително ще отслабят имунната система, подложена на тежки изпитания за всеки трансплантиран пациент. Ето защо в неговия случай химиотерапията не е подходяща.

Съпругата на Светльо - Магдалена - е потърсила второ мнение от специалисти в болница в Турция, където са готови да предложат лечение с добър край. И са сигурни, че е възможно. Сумата от 12 000 евро обаче е непосилна за семейството.

Маги е без работа повече от година, Криси е на 9 години. Светьо има син от първия си брак, който в момента, заедно с приятели и колеги, събира сумата, но краткото време, което лекарите поставят за добър изход от ситуацията в полза на по-доброто състояние на Светльо - две седмици, не е достатъчно да се справят сами. Затова търсят помощ от всеки, който би могъл и има желание да им помогне в тази тежка битка. Не могат да чакат за евентуално разрешение от българските институции, защото времето за тях в момента е много скъпо. Необходимо е в средата настоящия месец – юни, да заминат за Турция.

Все още трансплантираният бъбрек на Светльо работи добре, но го има и страхът какво ще се случи, ако "откаже". До вторник - 10.06 - Светльо е под наблюдението на специалисти в Александровска болница - гр. София.

Докато Светльо е в болничната стая, приятели на семейството събират 10 хиляди лева. За по-малко от два дни. Остават още 14 хиляди лева... Ако липсващата сума бъде събрана до 16 юни, Светльо ще има възможност да възстанови състоянието в онези граници, които ще му позволят да бъде по-силен, за да се включи в битката за живот. Сега е прекалено слаб.

Ако искате и можете да помогнете, можете да го направите с дарение на следните банкови сметки (в лева и евро):

Титуляр: Светлан Колев Симеонов

BGN       BG73TTBB94004625197983

EUR       BG33TTBB94004625198024

BIC       TTBBBG22

Societe Generale Eкспресбанк