Тригодишно дете се нуждае от операция, за да движи ръката си

Преглед в Турция дава шанс на малкия Боби да играе като всички останали деца

Реклама

Зов за помощ от Добрич. Тригодишният Божидар се нуждае от операция,  която струва 6500 евро, но родителите досега са събрали 10 000 лева.  

Боби е като всички останали деца, обича да играе на детската площадка. От раждането си обаче не може да движи едната ръка.

„Благодарение и на физиотерапии, рехабилитации, упражнения, всичко, успяхме да стигнем до някъде, успяхме да си раздвижи ръката, но все още има какво да се желае. За да може да си вдигне напълно ръката, са необходими парички, за да се направи операцията. Пробвахме в България, направихме една операция, която за нещастие нямаше ефект, искаха да освободят едни връзки, за да може той да успее да си вдигне ръката нагоре, но не се получи", каза Павлина Сапунджиева.

Следва преглед в Турция и обещание, че след операция ще може да вдига ръката си. За лечението са необходими 15 000 лева, като 10 000 вече са събрани. Родителите разчитат и за остатъка на добрината на хората и през септември операцията да се извърши.

„Между три години и половина и 4 ние трябва да я направим тази операция. Тази кост имаме  два сантиметра скъсяване. Ако не я направим тази операция, това скъсяване ще се увеличи", обясни Павлина.

Ако интервенцията не се направи, ръката на Боби ще остане по-къса, а с времето ще се получи и изкривяване на гръбначния стълб, казва още майката.

„Нашата цел е действително да го изкараме от групата на инвалидите", се надява майката на момчето.

Дарителската сметка е:
Сосиете Женерал Експресбанк АД, Добрич
Титуляр Божидар Боянов Сапунджиев
BIC TTBBBG22
IBAN  BG77 TTBB 9400 5527 1392 19