Безопасността на първо място: Експертни съвети от Рая Тойс за избор на бебешко столче за кола

Реклама

Пътуванията с кола са неизбежна част от ежедневието, а това да осигурите безопасността на най-малките пътници е от най-важно значение. Специалисти от Рая Тойс споделят, че правилният избор на бебешко столче за кола може да ви гарантира голяма доза спокойствие и сигурност за децата ви по време на пътуване. Как да изберете правилното сред богатия избор на столчета за кола? Вижте какво съветват специалистите.

Как да изберем подходящото столче?

Изборът на столче за кола не трябва да се подминава като проста задача. Той изисква внимателно проучване на спецификите на различните модели:

  • ергономичен дизайн: качествените модели трябва да осигуряват удобство и защита за детето по време на пътуване. Ергономичният дизайн помага за правилната стойка на гръбначния стълб и таза, особено при дълги пътувания;
  • съобразяване на столчето с възрастта на детето: столчетата за кола се разделят на няколко групи, всяка от тях е направена, за да отговаря на нуждите на безопасност на детето в съответния период 
    най-важният критерий при избора е безопасността. Търсете продукти, които отговарят на актуалните стандарти за безопасност и са тествани за устойчивост при удар. Може да го разберете като проверите дали столчето е преминало през съответните краш тестове. Изключително важно е, затова не се доверявайте на модели втора ръка, които може да се претърпяли удар и да бъдат негодни за употреба; 
  • препоръчва се возене в столче в посока обратна на движението колкото е възможно по-дълго време, тъй като това е най-безопасният начин
  • препоръчва се столчето да разполага със система за страничен удар, което ще намали удара при евентуален инцидент; 
  • в Европа столчетата за кола трябва да отговарят на стандарти UN R44/04 или UN R129 (i-Size). В допълнение на законовите изисквания , столчетата и кошници за кола се тестват от независими тестови институти сред които германският General German Automobile Club (ADAC) и Stiftung Warentest.
  • проверете условията за гаранция и възможностите за сервиз и поддръжка на избрания модел при нужда. 
    Не забравяйте, че това е инвестиция в безопасността и комфорта на вашето дете. Вземете информирано решение, като отчетете всички горепосочени аспекти.

Защо Рая Тойс препоръчват инвестицията в качествено столче за кола?

Придобиването на качествено детско столче за кола от магазини с доказана репутация е съществена стъпка, за да сте сигурни, че осигурявате максимална безопасност и удобство за вашето дете.

Децата, настанени в сигурни и ергономични модели, са по-защитени, което допринася за по-безопасно пътуване. 

Висококачествените столчета за кола са проектирани така, че да се адаптират към детето според неговата възраст, като могат да предложат и допълнителни функции – въртене на 360 или 180 градуса, различни нива на положение (изправено, легнало или полу-легнало), масичка и др. Всичко това осигурява удобство и безопасност през различните етапи.

Какво друго трябва да знаете?

Грижата за безопасността на детето по време на пътуване с кола е въпрос, който не подлежи на компромис. Освен изборът на подходящо столче за кола, важно е родителите да спазват препоръките за правилното му инсталиране и използване. Това включва правилното позициониране на коланите, ISO-FIX заключване, ако има такова, както и поставяне на детето в подходящо столче спрямо възрастта и теглото му.

Не бива да возите детете, независимо от възрастта му, без осигурителните колани или предпазна възглавница. Ако е още бебенце, педиатрите и ортопедите препоръчват да спирате по-често (на около 2 часа), за да може да си почине гръбначния стълб на бебчето. 

.