Работа в онлайн казина за IT специалисти - какви са възможностите

IT индустрията привлича все повече професионалисти - включително в хазартния бранш

Реклама

С развитието на новите технологии, появата на изкуствения интелект и машинното обучение, IT индустрията привлича все повече професионалисти - включително в хазартния бранш. Много хора търсят реализация в различни онлайн казина, тъй като индустрията е във възход в България и открива работни позиции с добро заплащане. Нека разгледаме кои са най-популярните възможности за реализация, като някои от тях не изискват толкова много технологичен опит.

Вариант, който е подходящ като преходен към IT професионалната реализация

Предлага работа с различни технологии. Има възможност за развитие на хора, които искат да сменят сектора, но не искат да е строго технологично специализиран. Освен това ви позволява да се запознаете с всички процеси на работа, което ще е от полза, ако искате да преминете към споменатите по-долу възможности.

Става въпрос за клиентската поддръжка. Тези хора са на първа линия в индустрията. Директната точка за връзка на клиентите, които имат нужда от по-обща информация или конкретен казус. Ще отговаряте на различни запитвания във връзка със сметките на клиентите, правилата на игрите, технически неясноти и прочие. Ще отговаряте на оплаквания, ще предлагате конкретни решения, при нужда ще прехвърляте комуникацията към по-специализирани служители на по-високо ниво. Във времето може да се издигнете в различните нива на поддръжка, които стават все по-профилирани и/или технически. Има възможност за растеж към мениджърски позиции.

Обикновено се работи на смени, тъй като се предлага денонощна поддръжка. Възможно е да отговаряте само за един или за повече канали за комуникация. Те включват чат на живо, телефон, имейл комуникация, клиентски форуми и други.

Да поговорим за строго техническите професии - уеб разработка, графичен дизайн, софтуерно инженерство

Това е може би най-желаното направление за развитие в сектора. И заради възможните доходи, и заради гъвкавостта и устойчивостта във времето на тези професии.

  • Графичен дизайн. Тези професионалисти са отговорни за естетичните аспекти на платформата и маркетинг материалите. Тяхна работа е да създават различни логa, банери, икони. Те са тези, които подсигуряват потребителския интерфейс да е визуално приятен и лесен за ползване, интегрирайки го в рамките на софтуерната платформа, която захранва всички функционалности. Ще имате нужда както от умения да боравите с различни програмни продукти, така и от теоретична подготовка по темите за потребителско изживяване и потребителски интерфейси. Вашата работа ще е отговорна за улавянето и задържането на вниманието на потребителя и изграждането на идентичността на марката.
  • Уеб разработчици. Те работят с графичните дизайнери, за да създадат техническите аспекти, които задвижват всичко. Неща като контакт с поддръжката, извършването на залог, възможността за пряко предаване, интегриране на игрите на различни разработчици и какво ли още не. Отговарят за регистрацията, обработката на плащането и мерките за сигурност. Разработката се дели на два дяла - front-end (интегрирането на готовите дизайни в системата) и back-end (инфраструктурата, техническите функционалности). В зависимост от конкретната позиция и направление, ще трябва да умеете една или повече конкретни технологии за разработка. За front-end разработка такива са HTML, CSS, JavaScript с прилежащите му библиотеки. За back-end можем да говорим за езици като Ruby и PHP например.
  • Софтуерни разработчици. Тук можем да говорим за по-широк достъп до индустрията, не само за работа в структурите на различните букмейкъри и казина. Може да работите и в различни свързани с нея компании - за разработка на игри, за обработка на плащания и други подобни. Все по-популярна е областта за разработка на игри, като компаниите, които ги разработват и предоставят на казината и букмейкърите стават все повече. Има както по-артистично насочени позиции свързани с дизайн, графика и анимация, така и чисто инженерни позиции за back-end разработка. За последното се използват езици като C#, Java и подобните. Възможно е да се занимавате конкретно със сигурност, управление на бази данни.

Изграждане и поддръжка на мрежи и хардуер

Системната администрация отговаря за основата на целия бизнес, който оперира върху множество сървъри. Те са разположени на различни места. Вие ще отговаряте за връзката между тях и връзката на клиентите с тях. Ще се грижите при необходимост да се осигури нужния мащаб, който да може да приеме голямо количество от хора, без прекъсване на достъпа и спад в производителността. Може да имате отношение към сигурността на данните, тяхното правилно съхранение и обработка. Професията предлага развитие както от страната на софтуерното поддържане и разработка на инфраструктурата, така и от страната на физическия хардуерен аспект. А може да е комбинация между двете.

Както сами виждате, възможностите за развитие в сектора никак не са малко.

Тук сме засегнали само най-желаните и търсени направления, и то с IT насоченост. Но като всеки един друг бизнес, и този има нужда от счетоводители, специалисти по финанси и икономика, предлагат се юридически позиции. Има хора, които се занимават само и единствено с регулаторните изисквания и по-конкретно спазването им и адаптирането на работата според нововъведенията в регулациите.

Така че независимо с какво се занимавате, има подходяща позиция за вас. Данните показват възходяща тенденция на развитието и според много анализатори потенциалът тепърва ще се разгръща. Струва си да обмислите работата в този сектор, защото предлага дългосрочна перспектива.

  • Платен материал
  • Източник: Internetzalozi.com

.