Тио Уолкът счупи рекорд на Гинес в предизвикателството Cash Out Ultimate Control на Betfair

(ВИДЕО)

Реклама

Онлайн букмейкърът Betfair организира предизвикателството Ultimate Cash Out Control, в което участваха звездите на "Арсенал" Тио Уолкът, Начо Монреал, Франсис Коклен и Лоран Кошчелни в опит да подобрят рекорда на ГИНЕС за Най-голяма височина на пускане на футболната топка и запазване на контрола върху нея.

32 метра, отговарящи на пет двуетажни къщи, бе височината за подобряване. Рекорд, поставен от фрийстайлъра Джон Фарнуърт на 23 май 2016 г. За отбелязване на успешен опит играчите трябваше да контролират топката, като я държат над земята в продължение на пет докосвания.

Тио Уолкът се отличи и стана първият човек, който официално би рекорда от 32 метра. Височината на пускане на топката бе 34 метра, при което Франсис Коклен бе близо, но Уолкът беше онзи, който успешно укроти кълбото, за да постави ново постижение в СВЕТОВНИТЕ РЕКОРДИ НА ГИНЕС.

Хари Филипс, говорителят на Betfair, сподели: "Betfair е домът на Cash Out, който дава на клиентите върховен контрол над техните залози. Ние искаме да предизвикаме играчите на "Арсенал" да изпитат колко точно е добър техният контрол. Какъв по-добър тест от поставянето на нов рекорд в СВЕТОВНИТЕ РЕКОРДИ НА ГИНЕС."

"Беше страхотно да видим играчите да се включат в предизвикателството и да покажат някои невероятни умения. Не бях сигурен дали е възможно, когато видях височината, но Тио го направи да изглежда лесно."

“Ако си представите Уолкът да пренесе своя успех през уикенда и да отбележи на сметката си 10-ти гол за сезона, в момента той е 6/1 да отбележи пръв срещу "Уестхям" в събота.”

Правин Пател, говорителят на СВЕТОВНИТЕ РЕКОРДИ НА ГИНЕС, заяви: "Беше страхотно да се наблюдават четирима елитни професионални футболисти, събрали се в свежата слънчева утрин, за да се отзоват на предизвикателството."

"Изглеждаше лесно на 25 метра, но когато топката бе освободена от 34 метра, беше предизвикателство, което изненада футболистите. Особено когато топката кривне по своя път надолу. Поздравления, Тио, за подобряването на рекорда."

Betfair е официален партньор за залози на футболен клуб "Арсенал" (с изключение на Азия). 

 

.