Емблематичните и празнични издания в програмата на bTV са изборът на зрителите в последния месец на 2015 г.

„bTV Новините”, „bTV Репортерите” и „Тази сутрин” са информационните фаворити на телевизионната аудитория

Реклама

Програмата на bTV през празничния месец декември е била предпочитаният избор на телевизионната аудитория. С любими лица и емблематични проекти bTV изпрати 2015 и подготви специални издания за своите зрители в празничните дни. В последния месец на 2015г. бе излъчен и финалът на най-българското риалити „Фермата”, което постигна знаков успех и прикова пред екраните над 1 млн. 400 хиляди зрители на 20 декември вечерта, когато 53.5% от българските зрители проследиха обратите в ефира на bTV.

Наред с успеха на „Фермата” сред топ програмите в месечната класация за декември при всички целеви групи са новогодишните издания на „Комиците” и „Шоуто на Слави”, както и сериалът „Твоят мой живот”. Финалните епизоди на най-дълголетния сериал в роден ефир – „Столичани в повече” също се нареждат в челната десетка, следвани от излъчения по bTV благотворителен концерт „Българската Коледа” и още едно празнично предаване в ефира на медиата – „Папатаци”.  Сред най-гледаните програми през декември традииционно влизат и голяма част от филмите в праймтайма на bTV като „Новогодишна нощ”, „Вода за слонове”, „Беднякът милионер” и други. Предаванията на конкурентните медии попадат във втората половина на класацията топ 50 за декември.

В челото на класацията по традиция влизат bTV Новините, които с емисията в 19.00 часа привличат над 1 033 000 млн. зрители, както и поредицата за журналистически филми и разследвания bTV Репортерите. През декември сред 15-те най-гледани предавания е и специално подготвеният „Новинарски обзор 2015: Равносметката” с водещи Гена Трайкова и Венелин Петков. В надпреварата при сутрешните блокове „Тази сутрин” на bTV с водещ Антон Хекимян отново е най-предпочитан, като най-голяма процентна разлика в дела между него и блока на NOVA се отчита при младата аудитория - със 130% или 2,3 пъти по-добър резултат в полза на bTV.

ВИЖТЕ ТАБЛИЦАТА ТУК>>>