Изборното студио на bTV е категоричният победител на Евроизбори 2014

Пийпълметричните данни в последния месец недвусмислено показват драстичната разлика в броя на зрителите на централните емисии и растящата преднина на bTV

Реклама

Българските зрители избраха категорично новинарския екип на bTV в изборната вечер. Те се довериха на интерактивния изборен форум с водещ Антон Хекимян, изпълнен с живи включвания и журналистически разследвания.

Виж всичко по темата "Евровот 2014" в btvnews.bg >>

Данните на пийпълметричната агенция ГАРБ за периода 17,00 – 22,30 ч. доказват недвусмислено, че форумът на bTV е бил безспорният лидер в националния ефир в сравнение с предаванията на втората и третата по гледаемост телевизии (26,1 срещу  16,9 и  10,8 пункта при цялата аудитория и 22,8 срещу 13,9 и 7,1 пункта във възрастовата група 18-49 години).

ГАРБ  е единствената легитимна пийпълметрична агенция в България. Публикуваните от нея данни са официални и се използват от цялата рекламно–медийна индустрия в страната.



Резултатите от изборната вечер затвърждават трайната тенденция на ръст на доверието в bTV Новините. Пийпълметричните данни в последния месец недвусмислено показват драстичната разлика в броя на зрителите на централните емисии и растящата преднина на bTV. Все по-често аудиторията на bTV Новините в 19 ч. е над два пъти по-голяма от тази на прекия конкурент.