За сериала

Реклама

Историята в сериала започва през 1519 г. в Латинска Америка, когато заклинателят Азак от индианското племе Маи открива, че единствената му дъщеря Иксми е отдала любовта си на чужденец. Иксми е трябвало да бъде принесена в жертва на боговете в замяна на безценно съкровище – огромна черна перла. След бягството й Азак изрича тежко проклятие: "Нека щастието никога не дойде при онзи, който намери черната перла".

През 1987 г. двама мореплаватели изследват коралов риф в близост до малкия остров Консумел, до полуостров Юкатан. Ернан Ласкано и Елисео Браво попадат на невероятно съкровище - намират огромна черна перла, която лежи на дъното на океана повече от пет века. Когато Елисео докосва перлата, освобождава проклятието на Азак. Внезапно Елисео е обзет от непосилна скръб, която го кара да убие своя партньор, като оставя жена му Анали и невръстната му дъщеря Аймар в крайна бедност.

Елисео се завръща в родния си град Веракрус заедно с намереното съкровище. Но проклятието на черната перла продължава да действа. Той открива, че съпругата му Мария Тереза е избягала от дома им, изоставяйки тримата си сина – Давид, Никола и Леонардо.   

В продължение на 20 години Елисео отглежда децата си сам и превръща малката си къща в огромно и богато имение, което по ирония на съдбата носи щастливото име "Рай". Най-големият син – Давид, е разочарование за баща си, защото не проявява никакъв интерес към семейния бизнес. Елисео доверява всички свои дела на средния си син Николас, който е проспериращ адвокат и неотлъчно следва заповедите на му.

Междувременно дъщерята на убития от Елисео Ернан е пораснала и се е превърнала в ослепителна красавица. Когато се среща с Николас, между двамата пламва любов от пръв поглед. Тяхното щастие няма да остане недосегаемо. В семейство Браво се намесва още една красива, но коварна жена – Маура Дуран, която ще се опита да съблазни тримата братя и да ги настрои един срещу друг. Планът й успява.

Любовта между Аймар и Николас обаче не може да умре, но влюбените отчаяно ще се борят за нея. Те ще трябва да преодолеят машинациите на Маура и проклятието на черната перла единствено с оръжието на любовта си.

 

Сериалът не се разпространява официално в интернет.