За сериала

Адаптация на романа на Достоевски "Братя Карамазови"

Реклама

Адаптация на романа на Достоевски "Братя Карамазови". Хората не се раждат зли, но могат да се превърнат в такива.

Сериалът разказва семейната драма на един баща и неговите синове, където любовта, интригите и отмъщението нямат край. Халит Карадаг и неговите синове живеят в малко градче на име Пайдар, в което има голяма разлика между богатите лордове и бедните селяни. Халит Карадаг е вулгарен мъж, чиято основна цел е печеленето на пари и прелъстяването на жени. Той е женен два пъти и има трима синове: Гулали, от първия си брак, Кадир и Селахатин от втория. Халит Карадаг никога не се е интересувал от синовете си и когато техните майки умират, той ги изпраща при свои приятели и роднини, за да ги отгледат. Големият му син Гулали - човек с труден характер, който обича да пие и да играе комар, е влюбен в местната учителка. Гулали има голям конфликт с баща си заради своя дял от наследството, което неговата майка му е оставила.

Средният син Кадир е религиозен, наивен и обичан от всички. Той се опитва да получи зестра от своя брат Гулали, за да се ожени за Зухал, която иска да сключи брак с него само заради властта на баща му.

Най-малкият син на Халит – Селахатин, който е 28 годишен адвокат, току що се е завърнал в града. Неговото завръщане променя напълно живота им.

Гюлхаят е красива и мистеризна жена, която се връща в града и е готова на всичко, за да отмъсти на Халит, когото тя обвинява за смъртта на баща си.


Оригинално заглавие: Karadağlar (Турция, 2010 г.)

Жанр: Драма

Режисьор: Огюзан Терчан, Волкан Кочатарюк

В ролите: Ердал Юзягчалар, Хатидже Шендил, Ибрахим Челикол, Корел Чезайрали, Бурак Сагюшар