Актьори

Реклама

Джон Крайър (Алън Харпър)
С развитието на кариерата си Джон Крайър доказва, че е способен на забележителна работа не само на телевизионния екран, а също и в киното, и на Броудуей. Крайър е носител на множество награди, сред които Еми за най-добър актьор в комедийно шоу. В публичното пространство той е известен с ролята на Алън Харпър в хитовия ситком „Двама мъже и половина,” а след режисьорския си дебют по време на сезон 4, продължава да режисира някои от следващите епизоди в сериала.

 

Аштън Кътчър (Уолдън Шмид)
След като за първи път добива популярност като актьор от комедиен сериал през 70те, днес Аштън Кътчър има зад себе си множество изяви на големия екран и в касови хитове като „Да си остане във Вегас” и „Пич, къде ми е колата,” участие в някои от най-популярните телевизионни формати, както и собствена медийна компания под името Каталист. Обявеният за един от „Топ 100 най-влиятелни личности” на списание „Тайм” за 2010 се присъедини към сезон 9 на сериала „Двама мъже и половина” в ролята на милиардера Уолдън Шмид.

Ангъс Джоунс (Джейк Харпър)
Ангъс Джоунс стартира кариерата си още на 4 години с участието си в телевизионни реклами, а първата му главна роля във филм идва, когато е само на 6. Зрителите го познават като Джей Харпър от „Двама мъже и половина,” а сред останалите си изяви той има няколко телевизионни филм и появи в сериали като „Спешно отделение.” В свободното си време младият актьор обича да се занимава с фотография и свирене на китара, като дори пише собствена музика.

Кончита Феръл (Бърта)
Истински професионалист в телевизионното пространство, актрисата Кончита Феръл има зад гърба си главни роли в множество сериали, три номинации за награда Еми, както и участие в ленти като „Ерин Брокович” и „Едуард Ножиците”. Феръл е имала успешни изяви и на театралната сцена, заради което е носител на три театрални награди – две през 1974 и една през 1981. Сама себе си тя нарича „старо хипи, политически либерална и феминистка,” а в свободното си време обича да пише поезия за деца, да чете исторически романи, да пазарува и да се грижи за своята градина.

Холанд Тейлър (Евелин Харпър)
Носителката на награда Еми за поддържаща роля Холанд Тейлър е истински ветеран както на малкия и големия екран, така и на театралната сцена. Сред филмите, в които е участвала, са „Професия блондинка,” „Сватбен ден” и „Деца шпиони” 2 и 3. За сериала „Двама мъже и половина,” където изпълнява ролята на Евелин Харпър, Тейлър получава номинации за Еми за най-добра женска поддържаща роля през 2005, 2007, 2008 и 2010. През 2010 Тейлър завърши своята авторска пиеса „Ан!”.

 

Джуди Гриър (Бриджит)
Актрисата Джуди Гриър има силно присъствие както на големия, така и на малкия екран, а сред най-популярните й филми са романтичните комедии „Сватбеният агент,”  „Събудих се на 30” и „27 рокли”. Зрителите са я виждали още като Кити Санчез от „Развитие в застой” и Бриджит, бившата съпруга на Уолдън Шмид (Аштън Кътчър) в сезон 9 на „Двама мъже и половина.” От филмовите и телевизионни критици тя е определяна като „хамелеон” заради способността си да влиза еднакво добре както в драматични, така и в комедийни роли.

 

Марин Хинкъл (Джудит Харпър)
Марин Хинкъл, популярна с ролята на бившата съпруга Джудит Харпър в сериала „Двама мъже и половина,” е известна още с участието си в сериали като „Спешно отделение,” „Братя и сестри,” и „Д-р Хаус.” Изявите й на театралната сцена включват участия в продукции като „Електра,” „Хиляда клоуни,” и „Ромео и Жулиета,” както на Бороудуей, така и като част от независими продукции. Хинкъл е родена в Танзания, но израства в Бостън, а образованието си получава в елитния университет Браун.

Райън Стайлс (Хърб Мелник)
Актьорът Райън Стайлс става известен като комедиант импровизатор още в тийнейджърска възраст, а на 17 напуска гимназията, за да се занимава с комедия професионално. Най-популярен за зрителите в момента е като Хърб Мелник в сериала „Двама мъже и половина.” На американската публика Стайлс е известен още с „Шоуто на Дрю Кари,” в което изпълнява една от главните роли в продължение на 9 години. Актьорът е високо ценен от критиците заради завидните си способности да импровизира на сцена.

Кортни Торн-Смит (Линдзи)
Актрисата Кортни Торн-Смит прави дебюта си на големия екран с драмата „Лукас,” но за зрителите тя е най-вече позната от множеството си изяви в телевизионни сериали. Сред най-запомнящите роли на Торн-Смит са тази на Алисън от „Мелроуз Плейс” и  адвокатката Джорджия в „Али МакБийл.” Към сериала „Двама мъже и половина” тя се присъедини с епизодичната роля на Линдзи, половинката на Алън Харпър. Освен с телевизия Торн-Смит се занимава се изявява и като писател, а през 2007 публикува и първата си книга „Отвътре навън”.