Башар Рахал

Актьорът е в ролята на Стефан Шакалиев - Шаки

Реклама

Башар Рахал е роден през 1974 г. в Дубай. Майка му е българка, а баща му - ливанец. Семейството се мести в България, когато Башар е едва 6-годишен. Започва да се снима в телевизионни скечове, когато е на 12 години. Участвал е в редица международни фестивали, сред които тези в Авиньон, Франция и Тун, Швейцария. След като завършва Първа английска гимназия в София, Башар е приет във ВИТИЗ, където завършва актьорско майсторство за драматичен театър в класа на проф. Стефан Данаилов. След завършването си играе в Младежкия театър, Народния театър и "Сълза и смях”.

През следващите няколко години Башар се появява в над 25 различни телевизионни комедийни шоу програми. През 1999 г.заминава за САЩ. Актьорът започва да се снима в Лос Анджелис и зад гърба си има продукции като “Ледена смърт” с Кейт Бекинсейл, хитовите сериали "24” и "Отрядът”. След като учи в академията Lee Strasberg и Margie Haber, получава покана да преподава актьорско майсторство в Lee Strasberg.

Редува снимането в САЩ със снимки в България. Участвал е в “Корпорация Война” с Джон Кюсак и “София” с Крисчън Слейтър и Доналд Съдърланд, които са заснети в страната ни. Предстои му работа като продуцент на нов американски проект с български екип, който ще снима в България. Женен, с две деца.