За сериала

Реклама

Целият сезон 1 на „Незабравимо” е вече достъпен за гледане на voyo.bg

Загадъчният бивш детектив Кари Уелс (Попи Монгомъри) има рядко заболяване, което прави паметта й толкова безупречна, че всяко място, всеки разговор, всеки радостен или сърцераздирателен момент е завинаги внедрен в ума й. Много често Кари иска да забрави това, на което е станала свидетел, но не може. С изключение на едно - детайлите, които ще спомогнат да разреши убийството на сестра си.

Кари Уелс се опитва да загърби миналото и да заживее по-спокоен живот, когато съдбата я събира отново с бившето й гадже и партньор, детектив Ал Бърнс (Дилан Уолш). Двамата трябва да работят заедно по случай на убийство, а екипът, който трябва да го разследва, включва още детектив Майк Котело (Майкъл Гастън), дясната ръка на Ал; детектив Ро Сандърс (Кевин Ранкин) - най-новият член на екипа, и детектив Нина Инара (Дая Ваидя) - едно дръзко и умно ченге.

Връщането на работа след дългата почивка се отразява учудващо добре на Кари. Въпреки обърканите си чувства към Ал, тя решава да се присъедини за постоянно към екипа и най-вече - да разреши убийство на сестра си. Всичко, което трябва да направи Кари, е да си спомни.

Герои

Кари Уелс е главната героиня в сериала „Незабравимо”. Тя е дъщеря на Алус Уелс и по-малката сестра на Рейчъл Уелс. Кари Уелс страда от хипертомезия, рядко медицинско състояние, което кара паметта й да запомня всяко място, всеки разговор, всеки момент на радост или тъга. Тя не просто не забравя нищо, а и да иска - не може да го забрави. Другият „проблем”, който Кари има с паметта е, че по някаква странна причина не помни детайлите, които биха могли да помогнат за разкриването на убийството на сестра й. Въпреки това, способността й е в голяма помощ както на самата нея, така и на екипа за разследвания, от който е част. В продължение на девет години, от 1997-2002г., Кари е работила в Сиракузката полиция, пет от които е прекарала в опит да разкрие убиеца на сестра си. След като разследването е прекратено, Кари се опитва да започне нов, истински и по-добър живот и се премества да живее в Ню Йорк.

Ал Бърнс е детектив в Ню Йоркската полиция и бивш партньор и интимен приятел на Кари, когато тя е работила за полицията в Сиракуза. След като идва при нея за помощ, двамата решават да работят отново заедно, за да разкрият различни случаи. Въпреки че вече нямат връзка, те продължават да са приятели. Неговият  отдел включва, разбира се, детектив Кари Уелс – негов партньор и бивша приятелка, детектив Майк Кастело – дясната му ръка, детектив Роу Сандърс – най-младият член на екипа и детектив Нина Инара - дръзкото и умно ченге.

Майк Кастело е детектив в Ню Йоркската полиция и дясна ръка на Ал.

Роу Сандърс е младши полицай в отдел убийства в Ню Йоркската полиция. Склонен да прави добродушни смешки за способностите на Кари, Роу има тенденция да се съмнява за повечето случаи. Ролята му се изпълнява от актьора Кевин Ранкин.

Нина Инара е дръзка и умна полицайка, част от отдел убийства в Ню Йоркската полиция.

Рейчъл Уелс е убитата по-голяма сестра на главната героиня детектив Кари Уелс и дъщеря на Алис Уелс. Кари е била свидетел на убийството на сестра й и това е причината, която я подтиква да стане ченге. Убиецът на Рейчъл носи името Джонатан или го използва като псевдоним. Ролята се изпълнява от актрисата Хейли Мърфи.

Адам Гилроу е помощник областен прокурор, който не знае за способностите на Кари Уелс, което го кара да подозира, че тя бърка, защото не разполага с никакви други доказателства, освен памет.