За сериала

Реклама

Интриги, измами и истинска драма – всичко това е умножено по две в новия сериал „Опасни тайни”, който ще завладее ефира на bTV това лято. Актрисата Александа Чандо влиза в ролята на еднояйчните близначки Ема и Сътън, разделени при мистериозни обстоятелства още при раждането. Нито една от тях не подозира за съществуването на другата, до момента, в който двете се намират случайно онлайн. Ема е израснала в приемни домове, а Сътън е била осиновена от заможно семейство. Подобно на принца и просяка те разменят ролите си, а от там всичко се превръща в мрежа от лъжи и тайни, която бързо започва да се заплита все повече и повече. Вдъхновението за сериала идва от едноименната книга на Сара Шепърд, автор на тийнейджърската хитова поредица романи „Малки сладки лъжкини”. В ролите Александра Чандо, Анди Бъкли, Али Джонино, Алис Грекцин, Шарън Пиер-Луис, Кирстен Праут, Блеър Редфорд и Хелън Слейтър.


В пилотния епизод виждаме милата и добродушна Ема (Чандо), момиче, израснало в приемни домове, която наскоро е разбрала за съществуването на своята сестра близначка Сътън (Чандо). За разлика от нея, осиновената в богатото семейство Мърсър Сътън на пръв поглед изживява мечтата на всеки тийнейджър. Двете нямат търпение да се срещнат на живо,  след като Сътън каже на осиновителите си, че знае истината. В този момент обаче, след проблеми с приемното си семейство, Ема е принудена да напусне дома си, а Сътън е единственият човек, към когото може да се обърне.

При първата им среща Сътън убеждава Ема да заеме мястото й в семейство Мърсър, докато тя самата отиде в Лос Анжелис, за да проучи следа, която би могла да води до биологичната им майка. Въпреки съмненията си, че може успешно да се преструва на богаташка, Ема се съгласява и става част от свят, за който преди е можела само да мечтае. Близначките са напълно идентични във външния си вид, но поведението и маниерите им са коренно различни – Сътън парадира с  високо самочувствие дори и пред семейството си,  особено пред по-малката си сестра Лоръл (Джионино). Ема е любезна и приятелски настроена към всички. На това отгоре Ема трябва да влезе в неприсъщата за нея роля на популярното момиче и да поддържа приятелство с Маделин „Мадс” Райбак (Грекцин) и Шарлът „Шар” Чамбърлин (Праут). Но популярността идва с последствията си - враждата с Ниша Рандал (Пиер-Луис), която е напълно решена да съсипе Сътън. За да се усложни положението още повече, Ема открива, че самата Сътън крие тайна свързана с Итън Уайтхорс, който постоянно я наблюдава отблизо в училище. Ема се опитва да разбере каква точно е ролята на Итън в живота на Сътън.


Планът се развива достатъчно добре до вечерта, в която Сътън и Ема би трябвало да се срещнат отново, но Сътън не се появява на срещата. Ема е поставена пред дилема – дали да признае истината пред семейство Мърсър с надеждата да разбере къде е Сътън и каква е истината за раздялата им след раждането, или да продължи да изпълнява ролята на перфектното момиче и да продължи да вярва, че изгубената й сестра знае какво прави.

Сагата за близначките Ема и Сътън продължава с още повече изненади, тайни и лъжи във втори сезон. Наскоро откритата биологична майка на момичетата – Ребека, насърчава плановете на Сътън за семейство Мърсър. Ема става все по-близка с Тайър Рибак (в ролята Кристиан Александър), въпреки че е привлечена от Итън. Той от своя страна започва да оправя отношенията си със Сътън. А Тед крие още много тайни, докато Кристин се бори да приеме историята му с Ребека.

Във втори сезон на „Опасни тайни” зрителите на bTV ще видят много гост звезди, сред които Адриан Пасдар в ролята на Алек Рибак - бащата на  Мадс и Тайър и окръжен прокурор. Той излежава присъда за убийството на съученика на Сътън и Мадс – Дерек. Тайър Кристофър (General Hospital) влиза в ролята на братът на Итън – Дан Уайтхорс, скептичен полицай, който все още разследва убийството на Дерек, дори след като Алек влиза зад решетките. В града ще се появи и още един нов персонаж в лицето на  Раян Ротман (90210, Gigantic) в ролята на Джордан.

Телевизионната драма „Опасни тайни” е вдъхновена от едноименния роман на Сара Шепърд, автор и на хитовата поредица „Сладки малки лъжкини”. Поредицата е продуцирана от Чаръз Прат, Лесли Моргенщайн, Джина Джироламо и Фред Гърбър. В главните роли зрителите на bTV ще видят Александра Чандо, Кирстен Проут, Блеър Редфорд, Анди Бъкли, Тайлър Кристофър, Али Гонино, Алис Гречън, Шарън Пиер-Луис, Хелън Слейтър, Крисчън Аликзандър и др.

Герои

Ема Бекър
Ема Бекър е главната героиня в сериала „Опасни тайни”. Само на 18 години, добродушната и мила тийнейджърка вече се е превърнала в отговорна, самостоятелна млада жена, след като израства в приемни домове и често трябва да се грижи сама за себе си. След като открива, че има сестра на име Сътън, с която са еднояйчни близначки, разделени при раждането, на Ема се налага да започне нов живот, преструвайки се, че е Сътън, докато новооткритата й сестра тръгва по следите на биологичната им майка. С надеждата, че ще разбере истината за семейството си, самата Ема се заплита в истинска мрежа от лъжи.

Сътън Мърсър
Сътън Мърсър е типичното популярно момиче в гимназията. Прекарала целия си живот в богато семейство, на Сътън не й липсва самочувствие, а това неминуемо й печели и много врагове. Разглезената тийнейджърка е осиновена дъщеря на Мърсър, а търсейки информация за биологичните си родители, тя открива, че има сестра близначка  - Ема, която издирва онлайн. Сътън напуска дома си като оставя зад гърба си сложните отношения с приятелките си, както и тайната си романтична връзка с Итън Уаитхорс.  Ема, която заема мястото й, трябва да се справи с всичко това, докато Сътън тръгва по следите на биологичната им майка и самата тя изчезва безследно.

Лоръл Мърсър
Лоръл Мърсър е по-малката доведена сестра на Сътън и дъщеря на Тед и Кристин Мърсър.  Връзката на Лоръл със Сътън винаги е била трудна и съпроводена с много съревнование, а двете никога не са били близки. Всичко се променя в момента, в който Ема заема мястото на Сътън и Лоръл, а Лоръл за първи път получава подкрепа и приятелство от по-голямата си сестра. Отношенията им стават все по-близки с всеки изминал ден, но Лоръл усеща, че със Сътън нещо не е наред.

Маделин „Мадс” Рибак
Маделин „Мадс” Рибак е най-добрата приятелка на Сътън и Шарлът Чеймбърлин. В последствие тя става доста близка и с Ема, след като близначките разменят ролите си. Тя  веднага усеща промяната у Сътън, но никога не осъзнава, че това всъщност е различен човек. Мадс е мила и грижовна, а приятелите са тези, на които разчита най-много. Основно заради трудната ситуация в семейството й след развода на нейните родители. Тя има силна, но често обтегната връзка със своя полубрат Тайър, най-вече заради различните им възгледи относно поведението на баща им Алек.

Шарлърт „Шар” Чеймбърлин
Шарлът е третата най-добра приятелка на Сътън и Маделин. Шар също има проблемно семейство. Майка й тъкмо излиза от център за рехабилитация след злоупотреба с наркотици, а това изглежда се случва често. За тийнейджърката връзката с приятелките й е всичко, а лоялността е принцип номер едно. Тя не би могла да понесе трите да пазят тайни една от друга, защото това би ги разделило. Шар също остава в неведение в момента, в който Сътън и Ема разменят местата си.

Ийтън Уайтхорс
Ийтън Уайтхорс е типичното лошо момче, което е прекарало известно време в изправителен дом и, разбира се, кара мотор. Той има тайна връзка със Сътън и подобно на всички останали не разбира кога Ема заема мястото й. Но доста бързо осъзнава колко фундаментална е разликата между двете. Ийтън развива силни чувства към милата и позитивна Ема и се превръща в най-близкия й човек и единствения, който знае истината за нейната самоличност.

Тед Мърсър
Тед е осиновителят на Сътън и биологичният баща на Лоръл. Той има доходоносна позиция като хирург и е женен е за Кристин Мърсър, но двамата имат проблеми и са в процес на раздяла. Очевидно е, че Тед крие нещо, а когато Ребека се връща в града излиза наяве, че двамата са имали връзка. Изглежда обаче, че това далеч не е най-голямата тайна на Тед Мърсър.

Тайър Рибак
Тайър е полубратът на Мадс, с която са доста близки, въпреки честите им различия. Със Сътън Мърсър той се познава от дете и винаги е имал някакви романтични чувства към нея. След като прекарва време с Ема, развива чувства и към нея. Тайър винаги играе ролята на опора за двете сестри. Той е умен, амбициозен и факир с дигиталните технологии, като дори разработва свое собствено приложение, въпреки, че е все още само гимназист.

Ани Ребека Сюел
Ани Ребека Сюел, наричана от всички Ребека, е лелята на Шарлът, която се завръща в родния си град след дълго отсъствие и тежък развод. Около внезапното й заминаване преди толкова години стоят много въпросителни, но става ясно, че като тийнейджърка е имала доста проблеми. По думите на нейната сестра Филис, Тед и Алек са си играли с чувствата й, докато накрая тя не е останала с разбито сърце, което е било и причината Ребека да замине за Лос Анджелис.

Кристин Мърсър
Кристин Мърсър е съпругата на Тед, биологичната майка на Лоръл и осиновителка на Сътън. Тя винаги е била добър родител и се е грижила и за двете си момичета с еднакво внимание. Както с всички останали герои, изглежда нещо, което се е случило в миналото я терзае. Кристин разбира за връзката на Ребека с Тед и това много я разстройва. Двамата съпрузи се разделят и видимо са пред развод. Кристин обаче иска да знае цялата истина за Тед преди да вземе някакво решение.

Алек Рибак
Алек е бащата на Маделин и законният баща на Тайър, а също така и кръстник на Сътън. След развода с бившата си съпруга Каролин, той става емоционално недостъпен за своите деца и отношенията в дома му стават неспокойни. Алек е приятел на Тед и очевидно също е замесен в тайната между Тед и Ребека. Идва момент, в който Алек вижда разликата в Сътън и започва да подозира, че тя е изчезнала, макар да няма никакви доказателства за това.