За сериала

Реклама

Най-добрата турска актриса Берен Саат завладява ефира на bTV с „Пепел от рози”

Един от най-гледаните сериали в Турция за 2011 година - „Пепел от рози“ (Fatmagulun sucu ne) - стартира в праймтайма на bTV. Звездата в драматичния сериал, създаден от режисьора на „Забраненият плод” Хилял Сарал, е актрисата Берен Саат. След огромния успех на Саат в ролята на Бихтер от „Забраненият плод”, тя се превъплъщава в героинята на Фатамгюл в сериала „Пепел от рози“. Тази роля й носи наградата за най-добра турска актриса на 2011 г., след като в анкетата на телевизия Kanal D за Берен Саат са гласували над 1,2 млн. зрители. В същата анкета актьорът Енгин Акюрек, който партнира на Саат в ролята на Керим в „Пепел от рози”, е избран за най-добър актьор също от над 1 милион зрители. Новият сериал все още се снима и излъчва в Турция. Зрителите могат да проследят вълнуващата история по bTV.

Фатмагюл е красиво и наивно момиче, което живее в Ълдър, село недалеч от град Измир и курорта Чешме в Западна Турция, на брега на Егейско море. След смъртта на родителите си, тя живее с брат си и снаха си. Фатмагюл е влюбена в Мустафа, с когото се познават от години, и планира сватбата си с него през лятото. Тя го обича и иска да се ожени възможно най-скоро, за да не говорят, че е опетнена и има извънбрачна връзка.


Керим също е от малкия град. Баща му е напуснал майка му заради друга жена, докато той е бил още дете. След като майка му се самоубива, Керим остава сам. Ужасна трагедия превръща живота на Фатмагюл в ад. Една вечер, докато се разхожда, тя е нападната от четирима пияни младежи: Керим, Вурал, Ердоан и Селим. Фатмагюл така и не разкрива истината за самоличността на похитителите си, защото е заставена да пази тайна и да се омъжи за един от тях, Керим. По този начин той ще избегне затвора, а и ще спаси приятелите си, а тя няма да е одумвана от хората в селото. Керим е беден младеж, а останалите трима са от богати семейства, които плащат занапред мълчанието и на Фатмагюл, и на Керим. Мустафа разбира за "изневярата" на бъдещата си съпруга и е изпълнен с гняв и желание за отмъщение. Дали истината ще излезе наяве и каква е вината на Фатмагюл?

Актьори

Берен Саат е родена е през 1984 г. в Анкара. Още докато учи в университета в Башкент, тя става риалити звезда. Кариерата й на актриса започва през 2005 г. Берен се снима не само в някой от най-успешните телевизионни сериали, но и в киното. За ролите си на Бихтер в „Забраненият плод” и на Фатмагюл в „Пепел от рози” тя получава награда за най-добра актриса.

Енгин Акюрек е роден през 1981 в Анкара. Завършва образованието си през 2002. След множество роли в киното, телевизията и театъра, през 2010 получава ролята на Керим в хитовия сериал „Пепел от рози“, която му носи слава и наградата за най-добър актьор.

Герои

ФАТМАГЮЛ e младо момиче от малко селище на егейското крайбрежие. Останала без родители , тя е живее заедно с брат си Рахми и жена му Мукадес. Дели си едно легло с малкия си племеник Мурат. Мълчаливото и търпеливо момиче е принудено да търпи трудния характер и капризите на снаха си... Тя помага на Рахми в отглеждането на Мурат, в домакинството, а и отвежда и прибира стадото.
Наближава денят, в който ще се омъжи за своя годеник Мустафа. Мечтае за свое легло, за нов дом... Досега тя се е раздавала за всички, а за нея никой не е правил нищо. Влюбена е още от дете в Мустафа. Двамата вече почти са построили къща, в която ще живеят, след като се оженят.
Животът й се преобръща от момента, в който е изнасилена от четирима души край селото. Оттук започва истинският кошмар за Фатмагюл. Тя е длъжна да се омъжи за един от изнасилвачите си и да споделя живота си с него.

КЕРИМ е останал сирак още от дете. Баща му е изоставил майка му, след което е изчезнал. Майка му се самоубива. Мерием, жена от съседските къщи, приютява детето и го отглежда като свой син. Той завършва гимназия, живее без големи мечти и без големи очаквания от живота. Започва работа като чирак в железарски магазин. Красивият младеж е харесван от всички девойки в селото. Опознават го рибарите, магазинерите... за всички той е известен като тих и спокоен човек, уважаващ възрастните хора.
Работи като ковач, а с работата си се опитва да забрави травмата от самоубийството на майка му. Сближава се и с младежи от различни среди, сприятелява се и със синовете на фамилията Яшаран.
СЕЛИМ и ЕРДОАН Яшаран от детинство се събират всяка година на лятната вила на техния приятел Вурал. Керим през цялата зима е в селото и е далеч от тези вълнения. Когато настъпва летния сезон и с пристигането на приятелите му, животът му се оцветява и разнообразява... Младежите се забавляват заедно, флиртуват с момичетата. За него приятелството му с момчетата е много важно. Мнението му за тях и животът му тотално се променят след нощта, в която той участва заедно с тях в изнасилването на невинното момиче. Принуден е да се приеме женитба с Фатмагюл, за да отърве приятелите си от наказателна отговорност. Преследван от вината си, Керим е преследван и от гнева на Мустафа.

МУСТАФА е годеникът на Фатмагюл. Занимава се с риболов. Живее заедно с майка си Халиде и баща си Емин. Току-що завърнал се от казармата, той веднага се захваща с приготовления за сватбата си с Фатмагюл, в която е влюбен от дете. За да угоди на Мукадес и за да е достоен зет, той се опитва да спечели повече пари и да е готов с нов дом за бъдещата съпруга. Двамата имат свои мечти и са на път да ги сбъднат с нетърпение. До нощта, в която той отплава за кратко, а Фатмагюл не идва на кея, за да го изпрати. Страшната новина научава, когато се връща... От гняв той подпалва почти готовата къща, в която е трябвало да заживеят заедно след сватбата. Освен гняв, у него бушува и желание за мъст към жената, която е опетнена и го е предала. Без да знае, че е изнасилена, той насочва омразата си както към Фатмагюл, така и към Керим, с когото предполага, че му е изневерила преди сватбата. Родителите му също смятат, че Фатмагюл е срам за цялото село и не е достойна за снаха

МУКАДЕС е съпругата на Рахми. Всъщност тя е омъжена за него по-скоро от необходимост, отколкото от принуда. Майка е на Мурат. Мукадес е амбициозна и вечно мърмореща... Ревниво бди над връзката на Фатмагюл с Мустафа и не позволява на бъдещата булка да направи дори крачка встрани. Дори и след инцидента с изнасилването, Мукадес не дава нито миг спокойствие на Фатмагюл и вместо да я успокоява и да й помага в труден момент, тя я кори и обвинява. Забърква се и в интриги със семейство Яшаран.

ЕРДОАН е единственият син на Ръфат и Хилмийе Яшаран, племеник на Решат Яшаран. И той живее в Истанбул заедно със семейството си. Получава там образованието си, също както братовчед си Селим . Двамата заедно участват в семейния бизнес на Яшаран. По-непроницаем и по недпредсказуем от Селим. Амбицията му е след време да оглави фирмата. Започналата игра с Фатмагюл става опасна.

МЕРИЕМ е жената отгледала Керим. За него, тя е като майка и сестра едновременно. Мерием е билкарка и лечителка в селото. Тя е неомъжена и обича Керим като свое собствено дете. Уважават я в целия район, не само в селото. Благодарение на нейната репутация, в селото идват и много хора, които тя лекува. Славата й стига дори и до Истанбул. Мерием и Рахми са единствената опора на Фатмагюл след черната нощ.

РАХМИ е брат на Фатмагюл. Често глуповат, но винаги добронамерен. Тежък момент в живота му довежда и до необмисления му брак с Мукадес. Работи заедно с жена си в мандрата на селото. Двамата имат син, Мурат. След загубата на родителите си, той се грижи за Фатмагюл, която е още дете. Изцяло подчинен на жена си, добродушен и често неадекватен.