Столичани в повече - Сезон 10, Епизод 1

Реклама

Първи епизод на 10 сезон проследява историята на Лютови, Чеканови и техните приятели броени дни след като парите от риалитито „Семейно презареждане” бяха откраднати от Спас и Каролина. Македонската агентка е отишла при свои роднини, а Спас се опитва да оправи финансовото си положение и да изплати дълга си. Когато обаче отива в банката, в сградата нахлуват крадци.

За Радко Чеканов новият сезон започва с нова работа. От радост, че най-после се е хванал да работи и то като таксиметров шофьор, Рангел му прави специален подарък – помпа за надуване на сметките.

Безработният Рангел също тръгва да си търси работа. Решил, че ще загърби политиката и ще намери подходяща позиция в културата или спорта, той се явява на първото си интервю, придружен от Гълъбина. В Художествената галерия той среща двама негови стари колеги, с които започват да си разменят остри реплики, част от които за вече бившата му любовница Лили. Гълъбина се ядосва, а Рангел тръгва след нея и изпуска интервюто.

За Йордан и Славея положението също е тежко. Славка решава, че след като е завършила българска филология, може да преподава на ученици частни уроци по литература и да си докарва някакви доходи. Йордан решава да се върне към своята младежка любов - саксофона. Това негово ново занимание обаче ядосва Славка и пречи на уроците й. Упоритостта на Йордан в репетициите не остава незабелязана и скоро той получава предложение за работа от съседа Еленко.

На специална пресконференция по телевизията Секретарят на Синода и зам.- министъра на образованието обявяват, че след дълги дебати най-после е взето решение да се въведе в българското училище предмета „вероучение”. За Андрей Лютов, Пепи Пейчев и отец Григорий, това е чудесна новина. Двамата продуценти и приятели решават да предложат на Секретаря на Синода да се предават уроци по вероучение и по телевизията. Гришата пък е убеден, че е подходящ за учител, защото е работил с млади хора в Студентски град и според него, има подход към тях.