Столичани в повече - Сезон 10, Епизод 11

Реклама

Намерената от Лютови и Чаканови крупна сума пари се оказва тежко изпитание за тях. Те започват да кроят планове за намиране на най-доброто скривалище за богатството. Запътвайки се към покрива на жилищната си сграда, където мислят да оставят парите, те ненадейно попадат на Радко, който е в безпомощно състояние, бит, без никакъв спомен за това, което му се е случило.
Славка и Рангел оставят парите на най-сигурното място – в сейф на банка. На излизане те решават, че заслужават почерпка за добре свършената работа и отиват да похапнат в марокански ресторант. И на излизане от банката, и пред ресторанта и след това, семействата и отделните им членове продължават да бъдат следени от двамата полицаи.

Радко се свестява от шока и намира в джоба си телефон, на който с него се свързват похитителите на Спас. За да върнат Спас жив, в замяна те искат всички пари, с които семействата общо разполагат. Това довежда до напрежение и обтегнати отношения между новите съседски приятели.

Последният знак от веригата на Панкратий води отбора на Пепи, Андрей, Гришата и Пацо в кабинета на Патриарха, където всички очакват най-накрая да открият дълго търсената смехотворна икона. След дълго тършуване новите партньори се сещат да проверят на единственото място, на което не са поглеждали – в кутията на часовника с махало. През това време в патриаршеската приемна Пацо намира нещо много по-вълнуващо от смеещата се икона.

Полицаите арестуват Радко за 72 часа, а Яна става свидетел на ареста. През това време Славка и Йордан кроят нов план, с който да получат цялата сума пари от Гълъбина и Рангел. Радко е подложен на кръстосан разпит в ареста. Без много да му мисли, разказва всичко, което знае, на старшия полицай. А той, от своя страна, вече има други намерения към сумата пари, която всички толкова силно желаят.