Столичани в повече - Сезон 10, Епизод 2

Реклама

Когато Спас Лютов занася парите в банката, за да върне просрочения си кредит, неочаквано влизат крадци и обират банката. По случайност Радко спира таксито си точно пред банката. Радко го подгонва, но оставя вратата на колата си отворена. В същия момент крадците излизат от банката и установяват, че колата им е вдигната от паяк, но попадат на отвореното такси на Радко и избягват с него. В крайна сметка Спас отново остава с кредит, а Радко остава без такси. Скоро полицията намира изпепелена колата на Радко и изпраща следователи да го разпитат.

Рангел прави опит да си намери работа в Олимпийския комитет. За целта той се среща с „големия шеф” (в ролята – Любо Ганев), но отново бива отхвърлен. Когато научава за Радко и таксито му, Рангел побеснява. Следва сблъсък между баща и син, и хвърлянето на тежки обвинения. В крайна сметка двамата заедно отиват при отец Григорий да го заплашват и да искат от него да покрие разходите за откраднатата кола.

Страхът на отец Григорий от Чеканови се оказва добър съветник за свещеника. Той скрива буса си в подземен паркинг, където бива споходен от невиждан късмет – крадците, преследвани от полицията, хвърлят имено там раницата с парите.

Йордан привлича Пацо към оркестъра, който създават с Еленко и неговия тъпанджия чичо Йоцо. Събитията съвсем естествено срещат съпротивата на Славка, в чийто дом оркестър „Чичо ПЕЙ” има желание да репетира.

Идеята на двамата приятели и съдружници Андрей и Пепи за предаване на уроци по вероучение по телевизията е одобрена от Синода, но Патриархът поставя пред двете момчета едно специално условие - да намерят една стара икона на Св. Мина, която има необикновена история и е известна с името „Смехотворната икона”.